Política

Deu maresmencs aniran a la llista de les CUP en les eleccions del 27-S

L'històric dirigent d'Unió de Pagesos, Pep Riera, o l'exregidor mataroní, Xavier Safont-Tria, són alguns dels noms

La formació vol ser “decisiva”

Deu maresmencs formen part de llista de les CUP-CC per la demarcació de Barcelona en les properes eleccions del 27 de setembre. Noms com ara l'històric dirigent d'Unió de Pagesos, Pep Riera (lloc 79), o l'exregidor durant dos mandats a l'Ajuntament de Mataró, Xavier Safont-Tria (13) s'integren a la llista encapçalada pel periodista Antonio Baños. Alguns dels altres noms de la comarca que concorreran com a candidats als comicis són l'activista nascuda a Mataró, Gabriela Serra (4); la regidora d'aquesta formació a Arenys de Munt, Maria Ballester (34); o l'activista ecologista fundador de la Coordinadora en Defensa de la Serra de Marina (CODESEMA), Jordi Pagès (39). La presidenta de l'Associació per la Llengua Catalana, Juliana Bacardit, també hi figura però com a suplent. En l'acte de presentació dels representants de la comarca, celebrat ahir a Mataró, la formació independentista no va amagar les seves esperances de poder ser “decisiva”, tal com va manifestar la mateixa Bacardit.

“Presentem aquesta candidatura perquè per nosaltres aquestes eleccions no són com d'altres”, va manifestar Safont-Tria. L'exregidor mataroní es va marcar “l'objectiu nacional i el social” com a dues de les claus de les aspiracions de les CUP-CC. “D'una banda, volem trencar les cadenes amb un Estat que no ens permet autogovernar-nos, i de l'altra, volem fer un procés constituent des de les bases populars”, va assegurar Safont-Tria. Per la seva banda, Jordi Pagès va destacar que la formació “sempre ha tingut un peu al carrer” i va reclamar la necessitat “d'estar amb els moviments socials”. L'exdirigent d'Unió de Pagesos, Pep Riera, va voler fer una mirada al passat. “Des del franquisme n'he vist de tots colors i molts ens vam conformar amb les engrunes, però ara necessitem el pa sencer”, va afirmar el pagès, que no va dubtar dir que les CUP “cada cop representen a més gent del país jove i gran”. Riera també va assegurar que des de la formació “es farà una veritable política agrària”. D'altra banda, la regidora d'Arenys de Munt, Maria Ballester, va considerar –en referència a la llista de Junts pel Sí– que les CUP van “més enllà de la sobirania nacional, ja que també es vol una majoria de caire social”.

Finalment, la formació independentista es va mostrar esperançada a poder obtenir un bons resultats electorals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Cimera de l’OTAN

Zelenski veu “molt a prop” l’adhesió d’Ucraïna a l’Aliança

Barcelona
ESTATS UNITS

Els donants s’impacienten amb Biden i la seva resistència a plegar

BARCELONA
Guerra a Ucraïna

Washington i Berlín frustren un complot rus per matar un fabricant d’armes

Barcelona
judicial

Aguirre va denegar l’amnistia a Puigdemont obviant a la fiscalia

barcelona
Estat espanyol

Un informe de la UCO descarta la participació de Gómez en adjudicacions

Barcelona
Cimera de l’OTAN

La Xina “deplora” l’acusació de l’Aliança de donar suport a Rússia

Barcelona
política

Benvinguda a punt per rebre demà els cinc exiliats de Suïssa

barcelona

Josep Campmajó torna de l’exili aquest divendres

girona
Rússia

El Kremlin inclou la vídua de Navalni a la llista de “terroristes”

Barcelona