Política

JOSEP MARIA CRUSET

ALCALDE DE RIUDOMS

“Tothom que és en el ple ens mereix respecte”

El municipi tirarà endavant el 2016 una iniciativa pionera en la qual s'escolliran a l'atzar una desena de ciutadans que tindran accés a tota la documentació econòmica i administrativa de l'Ajuntament

El govern municipal valora molt positivament les consultes ciutadanes realitzades a l'entorn de la Fira de l'Avellana

Convençut però amb tarannà conciliador
Josep Maria Cruset (Riudoms, 1975) és funcionari de la Diputació de Tarragona com a tècnic de qualitat i auditor ISO 900. Col·labora amb la petita empresa familiar d'agricultura i avicultura. En el mandat actual afronta la seva tercera etapa com a batlle riudomenc amb canvis al consistori. Quan parlem sobre Gaudí m'assegura que a hores d'ara l'arquitecte és “un actiu del territori” i que treballen per consolidar el turisme japonès al municipi i la relació cultural amb aquest poble. Malgrat aquest to gens vehement no s'oblida al final de mostrar el seu convenciment que Gaudí “és fill de Riudoms”.
Alguns dels que
es queixen de la consulta ciutadana ho fan perquè és iniciativa del govern

Per tercera vegada consecutiva, CiU, per mitjà del jove polític Josep Maria Cruset, tornarà a governar aquest municipi del Baix Camp que es reivindica com a bressol del genial arquitecte Antoni Gaudí.

Com enfoca l'actual mandat?
Tinc la il·lusió intacta del primer. Tinc el convenciment que el dia que la il·lusió falli en l'àmbit de les institucions polítiques el que toca és fer un pas enrere.
Han baixat en regidors malgrat mantenir la majoria...
El 2011 vam obtenir 11 regidors de 13, un resultat irrepetible. En aquestes eleccions, hem tret 9 regidors de 13, que és la segona majoria més àmplia de la història de Riudoms després d'aquella. A més, numèricament hem passat dels 2.000 votants. Un resultat contundent si bé la tendència general també ens ha afectat. Si comparem, però, el cas de Riudoms amb les poblacions del Camp de Tarragona es trenca aquesta línia i és molt bo.
La CUP s'estrena al consistori, quina relació tindrà amb l'oposició?
Sempre hem aplicat la màxima que per sobre de tot hi ha l'interès general. En el dia a dia ho hem traslladat fent un esforç important per a l'entesa. Amb 11 regidors en el govern i un en cada grup de l'oposició en l'anterior mandat podríem no haver establert comunicació i els en vam fer partícips. Tenim successives reunions de treball amb l'oposició i, per nosaltres, tothom que és en un ple es mereix un respecte per treballar pel seu poble.
Quines fites té la regidoria
de Transparència?
Ja hi havíem treballat. Riudoms és de les poblacions de menys de 50.000 habitants que té un millor nivell de transparència en els indicadors de la Universitat de Barcelona. Aquesta regidoria va dedicada a augmentar-ne el percentatge. La porta el regidor d'Hisenda i té l'objectiu el 2016 de realitzar una iniciativa que escollirà 10 ciutadans a l'atzar perquè es constitueixin en un grup amb accés a tota la informació econòmica i administrativa de l'Ajuntament per tal de poder-ne fer el seguiment. És una prova pilot que va sortir d'unes jornades prèvies a les eleccions.
Preveu millores en les línies
de bus?
Al programa portàvem treballar la mobilitat per garantir que el que ara s'ha de fer per part de les línies de transport públic es faci perquè hi ha moments que no tenim bona sensació. També la possibilitat d'establir més comunicacions entre el que és la línia de Riudoms-Montbrió-Mont-roig aigües amunt, per fer segons quines connexions hem de passar per força per Reus. Això té una dificultat: el pla territorial de mobilitat.
Com valora les consultes ciutadanes de la Fira de l'Avellana?
El 2014 hi van participar més de tres-centes persones i, de l'actual, ara en processem les dades. El ciutadà ha vist que el resultat es trasllada en accions. Aquest és el principi clau de la consulta ciutadana. Això està funcionant i si té un creixement progressiu la mantindrem.
L'oposició ha criticat la forma de la consulta...
Participa més gent en la consulta popular que vots obtenen regidors que estan en el ple i, per tant, no podem menystenir una participació més gran que el suport que s'ha obtingut per estar en el ple. Alguns dels que es queixen ho fan perquè la iniciativa ha sigut del govern i dol que no ho hagi proposat l'oposició.
Quin és el balanç de la Fira
de l'Avellana?
Enguany hem aconseguit capgirar els anys de molta dificultat per a aquest tipus d'esdeveniment. Malgrat el mal temps, l'assistència ha estat espectacular. L'automoció ha crescut molt i també la jardineria, per a la qual apostarem el 2016.
Portaran les restes de Rafael Nebot?
Hi estem treballant, però som tan al començament que no vull anticipar fets.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Marlaska es mostra “convençut” que hi haurà un “acord de progrés” per investir Illa

barcelona
GUERRA A GAZA

Dos morts per un dron israelià al sud del Líban, que espera una dura reacció per l’atac al Golan

BARCELONA
tribunals

El Tribunal de Comptes s’atreveix a dur l’amnistia al TJUE

barcelona

Vuit infermeres gironines opten als premis del Consejo General de Enfermeria

GIRONA
política

Darrers documents en les hores clau per a un preacord entre el PSC i ERC per investir Illa

barcelona

Activa Vidreres i el PSC reclamen la dignificació del servei d’aigua

VIDRERES

Maduro es proclama guanyador a Veneçuela i l'oposició no reconeix el resultat

BARCELONA
ÀSIA

La Xina reviu el matrimoni

Tòquio
anàlisi

Peix al Congrés per al president Illa