Política

El PP de Pineda recupera un històric com a president

Norbert Peláez, que va abandonar la política activa el 2007, substitueix Ingrid Castillo i és escollit per unanimitat

Anuncia que buscarà noves incorporacions i recuperarà el vot de centredreta

Norbert Peláez, el pare del PP de Pineda de Mar, s'acomiadava de sorpresa de la política activa la mateixa nit de les eleccions municipals del 2007, quan la formació va perdre un dels quatre regidors que havia mantingut fins llavors. Vuit anys després, i quan el partit ha passat de quatre regidors a només un, el PP li ha demanat que torni i que ho faci per la porta gran: com a nou president local. Peláez ocuparà el càrrec que va deixar l'anterior presidenta, Ingrid Castillo, que va dimitir a mitjan agost carregant contra el PP per la falta d'autocrítica arran dels pobres resultats obtinguts, denunciant els nombrosos casos de corrupció i partidisme, i criticant que la tria dels candidats fos “a dit”. A més, la secretària de la formació, Ana Martínez també va plegar per discrepàncies en el sí de la junta local. Peláez, empresari del sector de l'automòbil, ha estat una presència constant en el PP de Pineda, però aquest pas endavant el fa en un moment especialment difícil per al partit. “He vingut a treballar, a buscar noves incorporacions i a recuperar el discurs que va fer del Partit Popular una força de govern”, comenta.

Campanya equivocada

Es mostra satisfet i assegura, “molt il·lusionat”, que no estalvia crítiques a la darrera campanya electoral que va presentar el partit i que, al seu entendre, va ajudar a perdre massa electoral. “La línia que vam prendre no va ser gens afortunada i no vam arribar al votant de centredreta que sempre ens havia donat suport”, assegura, i recorda que precisament aquest elector s'ha dispersat i cap altra força ha aconseguit sumar-lo. “CiU també ha perdut un regidor i Ciutadans ha entrat per la mínima”, comenta. Està previst que Norbert Peláez mantingui el càrrec de president del PP fins al 2017, quan es farà l'assemblea general del partit.

Estabilitat i suport

El portaveu i únic representant del PP a l'Ajuntament de Pineda, Diego Sánchez, va lloar ahir la tria de Peláez. “Dóna estabilitat a la formació i aporta la seva gran experiència, ajuda i suport perquè tornem a ser una força guanyadora”, indica. Sánchez coincideix amb Peláez que els resultats de les eleccions “van ser molt pitjors del que s'esperava” i que, després de la crisi viscuda dins el partit, “la situació s'ha reconduït de la millor manera possible”. Respecte a l'anunci fet pel nou president de renovar la llista, Sánchez confirma que es mantindrà com a candidat “sempre que la formació ho vulgui”.

LES FRASES

En la campanya la nostra línia no va ser afortunada i no vam arribar al votant de centredreta
Norbert Peláez
Nou president del PP de Pineda de Mar
Norbert Peláez aporta la seva gran experiència perquè tornem a ser una força guanyadora
Diego Sánchez
Regidor del PP a l'Ajuntament de Pineda de Mar

Cap de llista durant setze anys

Norbert Peláez va encapçalar la llista del PP de Pineda des del 1991 fins al 2007. Va governar amb CiU durant dos mandats. El primer, del 1995 al 1999, no el va acabar per desavinences amb l'alcalde, Salvador Llorens, les quals van provocar que aquest expulsés els dos regidors populars a mig mandat. El segon va ser del 1999 al 2003, amb un nou alcalde de la federació nacionalista, l'actual diputat i president de CDC al Maresme, Joan Morell. Vinculat a l'àrea d'Urbanisme, entre els projectes que va tirar endavant destaca la urbanització del passeig marítim. Peláez arriba en un moment baix per al PP de Pineda. A banda dels mals resultats electorals –va perdre la meitat de vots dels aconseguits el 2011, en passar de 1.669 a 837–, la formació va rebre un greu revés pocs mesos abans dels comicis. Dos dels quatre regidors, Celine Coronil i José Tiscar Escoriza, van plegar adduint discrepàncies amb el cap de llista. Coronil va passar al grup de no adscrits i tots dos es van vincular posteriorment a Ciutadans.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

Netanyahu avisa Hezbol·là i l’Iran que l’atac al Líban “no és el final de la història”

barcelona
política

Illa assegura que complirà amb ERC tot i el “soroll” que genera el pacte de finançament

barcelona
orient mitjà

Israel i Hezbol·là eleven la tensió amb l'intercanvi de foc més gran de les últimes dècades

barcelona
alemanya

Estat Islàmic reivindica l’autoria de l’atac mortal a Solingen

barcelona
política

Victor Puga i Abel García, nous fitxatges del govern d’Illa

barcelona
guerra a europa

Nou intercanvi de presoners entre Rússia i Ucraïna

barcelona
guerra a gaza

Hamàs envia una delegació al Caire per reunir-se amb els mediadors

barcelona
política

Junts debatrà dilluns el reglament del congrés que l’ha de “rellançar” com a alternativa al PSC

barcelona
estats Units

Robert F. Kennedy Jr. s’uneix a Trump en un acte de campanya a Arizona

barcelona