Política

Rabell vol millorar el finançament de l'hospital de Mataró

El cap de llista de Catalunya Sí que es Pot presenta els cinc candidats de la comarca del Maresme

La candidatura Sí que es Pot va fer ahir una defensa aferrissada dels serveis públics i de la sanitat, una de les seves principals prioritats. Davant de l'hospital de Mataró, Lluís Rabell es va comprometre a posar fi a l'infrafinançament que des dels orígens té el centre sanitari maresmenc, que l'ha abocat a un endeutament “que no s'hauria d'haver produït mai”.

El candidat va recordar que el Parlament de Catalunya ja va aprovar fins a tres resolucions en aquest sentit i que del que es tractaria és de “recollir allò que ja s'ha expressat i votat i posar-ho en pràctica”. “De les retallades en sanitat i de la degradació dels serveis públics els primers afectats són les classes treballadores i populars”, va dir Rabell, que també va lamentar que la situació hagi arribat a l'extrem d'haver de derivar pacients cap a la sanitat privada.

El cap de llista va aprofitar la visita a la ciutat per presentar els cinc candidats de Catalunya Sí que es Pot de la comarca, que encapçala la mataronina i coordinadora local d'ICV Noe Ayguasenosa, en la posició numero 19. Els altres noms són Maria Freixenet, d'ICV de Premià de Mar (en el lloc 33); Manuel Conejo, de Podem Mataró (75); Marcos Ortega, d'EUiA de Pineda de Mar (76), i Anna Jiménez, de Podem Mataró com a segona suplent. “Som un equip divers, plural i de gent bregada en lluites socials”, va assenyalar Ayguasenosa, que va insistir a dir que, tot i les trajectòries i procedències diverses de cadascun dels membres, comparteixen “la mateixa manera de fer política des de l'ètica, el rigor i la responsabilitat, i la necessitat de resoldre les situacions d'emergència social i democràtica que viu el país”.

Tot i que avui està previst que el ple de l'Ajuntament de Mataró aprovi per unanimitat una resolució en contra del trasllat dels serveis sociosanitaris del Sant Jaume i Santa Magdalena a l'hospital de Mataró, Noe Ayguasenosa va acusar directament CiU de ser-ne el principal impulsor. “A la ciutat votaran una cosa diferent però són els responsables de malmetre les condicions laborals i l'atenció sanitària”, hi va afegir l'ecosocialista, tot donant suport al comitè d'empresa que ho ha denunciat.

LA FRASE

CiU és culpable del trasllat del sociosanitari del Sant Jaume i de malmetre l'atenció sanitària
Noe Ayguasenosa
candidata del maresme de catalunya sí que es pot


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Amnistia per a sis acusats d’aldarulls a Barcelona l’octubre del 2019

barcelona

Gemma Geis pren possessió del càrrec de diputada a la Diputació

GIRONA
Política

L’Audiència de Madrid no ajudarà Andorra a investigar Rajoy per l’Operació Catalunya

barcelona
política

Aragonès: “Aquesta és la legislatura que ha posat fi a la repressió”

barcelona
Unió Europea

Roberta Metsola és reelegida presidenta del Parlament Europeu

Barcelona
Política

El Parlament acorda tres senadors per a PSC i Junts i un per ERC i PP

barcelona
política

Els nous consellers del govern valencià del PP prenen possessió

barcelona
política

PSC i SOM presenten una moció de censura a Els Pallaresos

ELS PALLARESOS
Estats Units

Trump reapareix amb l’orella embenada i ovacionat a Milwaukee

Barcelona