Política

Cospedal avisa Mas que quan algú es creu “per sobre la llei cau en el populisme i en la dictadura”

Sánchez-Camacho presenta la candidatura del PPC com “la del 3%” a favor de la recuperació econòmica davant del “3% de corrupció” de Junts pel Sí

La secretaria general del PP, Maria Dolores de Cospedal, ha assegurat que des de fa temps els governants catalans i concretament el president Mas es creuen “permanentment per sobre de llei” i del que diguin els tribunals. Durant l'acte de presentació de l'Escola d'Estiu del PP a Lloret de Mar, Cospedal ha assegurat que aquells que es creuen per sobre de les normatives cauen “en el populisme i, després en la dictadura”. “Ningú en un estat de dret i en democràcia pot estar per sobre de les lleis així que no vinguin donant lliçons”, ha assegurat. Per la seva banda, la presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, ha defensat la llista popular com “la del 3%” a favor de la recuperació econòmica davant la corrupció de Junts pel Sí.

Des del primer moment, la secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, ha assegurat que l'Escola d'Estiu del PP - que s'allargarà fins el proper dissabte - és “un referent arreu de l'estat espanyol”. Al mateix temps, ha titllat la zona de la Selva com un lloc i una terra “meravellosa”. En aquest sentit, Cospedal ha assegurat que l'escola d'estiu és el tret de sortida i referent inicial del curs polític i, per això, no ha dubtat en assenyalar que tant Catalunya com Espanya viuen actualment “un moment molt especial”.

En aquesta línia, Cospedal ha carregat contra la gestió del president de la Generalitat, Artur Mas, i l'ha qualificat de “pèssima”. “En cinc anys s'han fet tres eleccions al Parlament. Gairebé no es pot creure. A què es dedica Artur Mas?”, s'ha qüestionat retòricament. Segons Cospedal, és impossible que Mas hagi treballat aquests darrers anys amb empeny per millorar les condicions de vida dels ciutadans i dels serveis públics si ha estat capaç de fer tres eleccions en mitja dècada. “I en cada una de les eleccions s'ha presentat amb una formació diferent. Tot aquest teatre amb tints de sainet que seria una mala comèdia si no fos tan dramàtic”, ha explicat davant dels centenars de persones que s'han reunit per seguir l'acte de presentació de l'Escola d'Estiu del PP.

Segons la secretària general popular, l'independentisme no “fa res més que perjudicar” i, a més, ha destacat que el poble de Catalunya no es mereix “que li prenguin en pèl” i que faltin al “respecte i a la seva intel·ligència”, fent referència a la llista de Junts pel Sí. “Diuen que van tots junts i el que serà president va quart i el primer número de la llista és un comunista”, ha alertat. “Estan parlant tot el dia de la independència per tapar les seves vergonyes i tots van junts amb en Mas ajudant-lo a tapar el que tot el món sap”, ha afegit.

Per tot això, Cospedal ha explicat que està “convençuda” que el proper 27 de setembre el poble català dirà “prou” davant la pressió constant de l'independentisme. Segons la líder popular, el Govern ha fallat sometent els ciutadans a un “estrès i abisme constant” a diferència del govern de Mariano Rajoy qui “realment” s'ha preocupat per les problemàtiques i dificultats dels catalans i ha invertit milers de milions d'euros en infraestructures i ha ajudat a cobrir les despeses impagades que l'executiu català tenia amb proveïdors.

“Tots som igual davant de la llei”

Durant el seu discurs, Cospedal també ha defensat la reforma del Tribunal Constitucional (TC) per dotar la institució dels mecanismes necessaris perquè el tribunal pugui multar i suspendre aquells que incompleixin els seves resolucions. “Tots som igual davant de la llei i tots estem sotmesos a l'estat de dret i la reforma no és un tema de sancions sinó que ningú es cregui per sobre de la llei”, ha argumentat.

Ha estat en aquest punt quan Cospedal ha carregat més durament contra la figura del president Mas. “El que està passant des de fa temps a Catalunya és que els seus governants es creuen permanentment per sobre de la llei i del que diguin els tribunals o les normatives”, ha explicat. “Els que es creuen que estan per sobre del que diguin els tribunals o les lleis el que passa és que es cau en el populisme i després en la dictadura. Ningú dins de l'estat de dret i de la democràcia pot estar per sobre les llei així que no vinguin donant lliçons aquells que volen estar per sobre la llei”, ha ressaltat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estats units

Trump descarta ara un altre debat amb Harris

barcelona

La portaveu de Junts a Ripoll deixa l’acte de regidora

RIPOLL
europa

Stoltenberg serà el nou cap de la Conferència de Seguretat de Munic

barcelona
israel

Dimiteix el cap de la unitat més gran de l’Exèrcit israelià pel fracàs del 7 d’octubre

barcelona
estats units

Harris confia a guanyar vot jove gràcies al suport de Taylor Swift

barcelona
política

El TSJC rebutja definitivament la recusació de Jové a Barrientos per criticar l’amnistia

barcelona
estat espanyol

El ministeri de l’Interior vol rebaixar a 0,2 la taxa màxima d’alcohol en sang

barcelona
estat espanyol

Ayuso anuncia una nova rebaixa fiscal a Madrid

barcelona
escòcia

Escòcia tancarà la seva única refineria de petroli en 2025

barcelona