Política

política

De Cospedal acusa Mas d'arrossegar els catalans al “populisme i la dictadura”

El desembarcament previ a la Diada que el PP fa aquest cap de setmana a Lloret de Mar va començar ahir amb la presència de la secretària general dels populars, María Dolores de Cospedal. En l'obertura de l'escola d'estiu que el partit du a terme aquests dies a Lloret de Mar, De Cospedal va defensar la reforma exprés del Tribunal Constitucional que preveu sancionar els governants o els governs que no complexin les resolucions de l'alt tribunal, amb la mirada posada en Artur Mas. “Quan un governant es creu per sobre de la llei cau en el populisme i del populisme cau en la dictadura”, va advertir, amb referència al president de la Generalitat. La secretària general del PP va situar la formació conservadora com l'única garantia d'un “marc estable” per a Catalunya i la resta de l'Estat espanyol, davant del PSOE, els sobiranistes i els fronts d'esquerres en els quals hi ha Podem. De Cospedal va assegurar que la reforma de l'alt tribunal no és una qüestió de sancionar o no Mas, sinó una qüestió d'igualtat. “No és un tema de sancionar; és un tema de garantir la igualtat de tots els espanyols davant de la llei”, remarcava. Enmig de la precampanya per als comicis del 27-S, que comença oficialment per la Diada, De Cospedal va centrar les crítiques en el PSOE, perquè va assegurar que diu una cosa i després la contrària; els sobiranistes, perquè sostenen que és millor estar sols quan el món està globalitzat, i els fronts d'esquerres, a qui va acusar de ser uns radicals que quan governen posen en “ridícul” les institucions.

La dirigent popular també va carregar contra la candidatura del 27-S de la qual forma part Mas, Junts pel Sí, perquè el president va de número 4 tot i voler continuar sent president, i també va subratllar que el número 1, Raül Romeva, “sigui comunista”. Davant d'aquesta candidatura, De Cospedal ha exalçat la del cap de llista popular a la Generalitat, Xavier García Albiol, perquè és la garantia que als catalans “no se'ls robi el seu dret a ser catalans, espanyols i europeus”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia