Política

La meitat votarien sí

El 86,5% dels enquestats participarien en un referèndum d'independència

Els ecosocialistes estan totalment dividits entre els partidaris del sí i els del no

La meitat dels votants donarien suport a la independència en un referèndum, contra un 36% que votarien que no, mentre que un 12% dels enquestats no tenen decidit el seu vot i un 1,3% votarien en blanc. Això suposaria 2.304.000 persones partidàries de la independència contra 1.648.000 contràries. Cal tenir en compte que entre un 15% i un 17% dels partidaris de cada opció es mostren indecisos. Per partits, el 81% dels votants de CiU del 2012 apostarien per la independència, juntament amb el 92,2% dels votants d'ERC i el 94,4% dels de la CUP. Però el més destacable de l'anàlisi per partits és la divisió absoluta dels votants d'ICV, la meitat dels quals votarien a favor de la sobirania i l'altra, en contra. També que un 18% dels votants del PSC apostarien per la independència, mentre que un 13% dels de CiU hi votarien en contra. Entre el PSC i ICV, però, hi ha el major percentatge d'indecisos, al voltant d'un 16% dels seus electors, però també més d'un 7% dels enquestats que el 2012 van votar ERC es mostren indecisos. De l'anàlisi per partits també destaca en darrer terme que més del 10% dels votants de Ciutadans de fa tres anys es mostren favorables a la independència. En aquest cas, cal recordar que la mateixa empresa enquestadora avisa que té pocs votants de Ciutadans entre els enquestats.

Pel que fa a la participació, el 86,5% de la població segur que aniria a votar o probablement, segons els més d'un miler d'enquestats, mentre que l'11,7% segur que no hi aniria o probablement no hi aniria. Segons l'extrapolació de xifres, 4.594.000 ciutadans participarien en un referèndum, mentre que 623.000 no anirien a votar. Segons la intenció clara, el 76,5% dels ciutadans participarien de totes totes en una consulta sobre l'autodeterminació. En aquest cas, els votants de la CUP, ERC i CiU serien els més decidits a participar-hi, amb percentatges del 97%, el 94% i el 89%, respectivament. En canvi, els votants de Ciutadans i el PP serien els més recelosos a participar en el referèndum, i no hi anirien un 13,6% dels primers i un 11,3% dels segons.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres
Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries