Política

Montoro admet que la independència de Catalunya “no és sostenible econòmicament” per a l'Estat

El ministre d'Hisenda diu que el procés no afecta les inversions perquè “ningú es creu que Catalunya serà independent”

El ministre d'Hisenda i Administracions Públiques, Cristóbal Montoro, ha assegurat aquest dilluns que la independència de Catalunya “no és sostenible econòmicament” per a l'Estat perquè “provocaria una crisi social” no només a Catalunya que seria “terrible per al conjunt d'Espanya” i tindria un efecte “dramàtic” sobre l'economia espanyola. Amb tot, ha assegurat que ara per ara “l'efecte dels moviments separatistes és bastant baix perquè ningú es creu que Catalunya serà independent”. Ha fet aquestes manifestacions en una entrevista a la cadena Cope on ha insistit que malgrat el que diguin els dirigents polítics catalans aquestes són unes eleccions autonòmiques on “no ens juguem la independència”.

El ministre ha recordat que l'Estat ha destinat a Catalunya crèdits per valor de 40.000 milions d'euros del Fons de Liquiditat Autonòmica (FLA) per “finançar sanitat, educació i la protecció social” i per cobrir els serveis que hauria d'haver pagat una Generalitat que estava en una situació de “fallida tècnica”.

Amb tot, ha assegurat que la situació econòmica a l'Estat millora com ho demostren les dades de recaptació del mes d'agost, i també a Catalunya que “és una part substancial d'Espanya i una part bàsica de la nostra economia”.

Segons Montoro, el “desafiament separatista” pretén trencar aquest binomi de “segles” d'imbrincació de l'economia catalana i espanyola però per ara els seus efectes sobre les inversions i l'economia en general són “bastant baixos”.

Ha insistit que en aquests comicis no està en joc la independència perquè “la sobirania nacional resideix al poble espanyol” i “una part de la ciutadania” no pot determinar el que és o no és Espanya. Segons Montoro, “avui en dia l'independentisme no té cap sentit”.

Amb tot ha admès que la independència de Catalunya “no és sostenible” per a l'Estat perquè “provocaria una crisi social terrible” per a Catalunya i per al conjunt de l'Estat. “Interrompria la recuperació econòmica” i la creació d'ocupació i portaria l'economia espanyola a una situació “dramàtica”, ha dit.

Montoro també ha negat que Espanya “robi” els catalans i ha apuntat que si a Catalunya es paguen més impostos que a altres punts de l'Estat és per culpa del tram autonòmic.

Montoro també ha assegurat que “no hi ha cap marge” per augmentar la despesa pública a l'Estat, perquè implicaria augmentar el deute i “interrompria la recuperació econòmica i la creació d'ocupació”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia