Política

C's retreu al PP que “hagi abandonat” els que també se senten espanyols

Arrimadas critica “l'estratègia victimista” de Mas i replica a l'ANC que és “incompatible” ser demòcrata i recórrer a la desobediència

La cap de llista de C's al 27-S, Inés Arrimadas, ha retret al PP que només vingui a Catalunya en campanya electoral, després que els líders autonòmics del partit hagin desembarcat aquest dissabte a Barcelona. La candidata ha destacat que Mariano Rajoy “ha abandonat” els catalans que també se senten espanyols i ha reclamat als populars que defensin “sense complexos i contradiccions” la unió i igualtat de tots els espanyols.

Des de Blanes, també ha criticat “l'estratègia victimista” d'Artur Mas, que ahir va queixar-se que l'Estat tractés quasi com a “delinqüents” els independentistes. A més, ha etzibat a Jordi Sànchez de l'ANC que és “incompatible” ser demòcrata i recórrer a la desobediència.

En to irònic, Arrimadas ha dit que veu bé que els barons del PP visitin Catalunya en el camí cap al 27-S però que va trobar “molt a faltar” el president espanyol, Mariano Rajoy, el 9 de novembre, “quan va abandonar els catalans que se senten tant catalans com espanyols”. “Que no pretenguin compensar en 15 dies tots els errors que han comès pactant amb els Pujol”, ha etzibat.

A la candidata de C's li agradaria que el Partit Popular fes seva Catalunya i que assumís com a pròpies les preocupacions dels ciutadans del país. Així, ha remarcat que els membres de l'executiu espanyol “es contradiuen” a propòsit del debat independentista i que els dirigents del partit parlen “amb complexos” del seu projecte de país per a Espanya perquè “no en tenen”.

A preguntes dels periodistes, l'aspirant a liderar la presidència de la Generalitat ha assegurat que no “comparteix” les paraules de la líder del PP a Madrid, Cristina Cifuentes, que s'ha referit a la Via Lliure com un “espectacle vergonyós”, però ha preferit no entrar a valorar en deteniment el seu pronunciament. Arrimadas s'ha limitat a dir que “respecta” els milers de persones que van manifestar-se per la Meridiana i que treballarà per ser la presidenta de “tots” els catalans”.

És més, s'ha mostrat confiada de la seva capacitat de “seduir” els independentistes apostant per “regenerar” el país i reactivar l'economia. “La millor seducció és un govern que funcioni millor”, ha opinat. En aquest sentit, ha reclamat a Artur Mas “menys victimisme i més treball per als ciutadans” perquè creu que el president “no sap fer altra cosa” que queixar-se de l'actitud de l'Estat.

Per últim, en una atenció als mitjans de comunicació abans de visitar les paradetes del passeig marítim de Blanes amb el candidat per Girona, Jean Castel, i altres militants del partit, la cap de llista ha constatat que “els demòcrates no podem recórrer a la desobediència, hem de respectar els drets de les persones i les lleis democràtiques”. Quan aquestes no ens agraden, ha afegit, “democràticament, hem d'impulsar el seu canvi”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia