Política

Camacho acusa Mas de “gastar-se” els diners de beques menjador “en el Tricentenari i el procés”

La presidenta del PP alerta que l'escola concertada està en perill perquè “els socis comunistes i republicans de Mas hi estan en contra”

La presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, ha substituït al candidat popular per al 27-S, Xavier García Albiol, en els actes de campanya, i ha visitat la Fundació Comparte destinada a l'apadrinament de nens. Aprofitant el lloc i l'inici del curs escolar, Sánchez-Camacho ha carregat contra les “prioritats” del Govern d'Artur Mas i que, segons ella, han deixat desprotegides l'educació i la lluita contra la pobresa. En aquest sentit, ha denunciat que Mas s'ha “gastat” els diners de les beques menjador “en el Tricentenari i en el procés independentista”, i considera que si Junts pel Sí governa està en perill l'escola concertada perquè “els socis comunistes i republicans de Mas hi estan en contra”.

Acompanyada de la número 4 de la candidatura del PPC per Barcelona per al 27-S, Esperança García, Alícia Sánchez-Camacho ha centrat l'agenda de campanya del partit, en tenir Xavier García Albiol compromisos amb mitjans i reunions internes. Totes dues han visitat la Fundació Comparte, situada al Raval de Barcelona, i des d'allà ha volgut contraposar el model educatiu i social del PPC amb el que atribueix al president de la Generalitat, Artur Mas, i a la candidatura de la que participa, Junts pel Sí.

La popular ha aprofitat per reiterar que el PPC està en contra del model educatiu català i de la immersió lingüística i ha assegurat que defensa “una escola en llibertat, on no s'adoctrini els nostres fills” i impulsada per “un Govern que tingui com a prioritat l'èxit acadèmic i no un Govern que tingui com a prioritat l'independentisme, la divisió de la societat i el trencament de Catalunya”. “Mas no ha treballat per millorar l'educació. I la prova són les dades: avui comença el curs escolar amb 996 barracons, amb menys professors que l'any 2011 i amb 30.000 alumnes més”, ha afegit, tot apostant per “una educació de qualitat, d'èxit acadèmic, amb un bilingüisme cordial i útil, com a Madrid o Andalusia”. “Nosaltres volem per a Catalunya un trilingüisme en castellà, català i angles”, ha insistit.

I és aquí on ha carregat contra la política pressupostària de Mas i l'ha acusat de destinar per al procés sobiranista els diners que hauria d'haver invertit en educació i serveis socials. “Mas ha estat gastant-se els nostres diners i els impostos del catalans en coses que no eren importants. Amb els 9 milions del Tricentenari, es pagarien 17.000 beques menjador per nens de Catalunya”, ha denunciat, tot afegint que si del PPC depèn, la propera legislatura “es prioritzarà pagar beques menjador i no tricentenaris, ambaixades i processos independentistes”.

A més, la presidenta dels populars ha alertat del risc que creu que corre l'escola concertada a Catalunya si Junts pel Sí obté el Govern després de les eleccions del 27-S. Amb aquesta llista barrejada amb comunistes i republicans, Mas pot garantir que se seguirà apostant per l'escola concertada? Perquè els seus socis de llista no estan a favor de l'escola concertada, i ell va en una llista on els seus socis comunistes i d'ERC no creuen en el mateix model educatiu que ell”, ha comentat.

Per últim, la presidenta del PPC ha volgut denunciar també que durant els anys que Artur Mas és president “la pobresa infantil s'ha incrementat un punt i mig”. “Mas ha fracassat en la lluita contra la pobresa perquè ell i el seu Govern han estat més preocupats i obsessionats en el procés independentista, i en enfrontar i dividir els catalans, que en lluitar contra la pobresa infantil i ajudar als nens que només mengen un cop al dia”, ha conclòs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia