Política

Rajoy està “absolutament convençut” que “al final el sentit comú s'imposarà” a Catalunya

El president del govern espanyol aplaudeix les declaracions de Brussel·les sobre una eventual independència de Catalunya

El líder popular coincideix “al 100%” amb Susana Díaz en la defensa de la unitat d'Espanya

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha aplaudit aquest dijous les declaracions de la Comissió Europea (CE) sobre una eventual independència de Catalunya i s'ha mostrat “absolutament convençut” que “al final el sentit comú s'imposarà”. El portaveu l'executiu comunitari, Margaritis Schinas, ha reiterat avui la posició que Brussel·les defensa sempre que se li fa aquesta pregunta: que un nou Estat català quedaria fora de la UE i hauria de demanar l'ingrés.

Durant una visita a Antequera (Màlaga), Rajoy ha destacat que aquesta declaració de la CE se suma a les que el president dels Estats Units, Barack Obama, la cancellera alemanya, Angela Merkel, i el primer ministre del Regne Unit, David Cameron, han fet en les últimes setmanes en relació amb l'expedient català.

El líder popular ha remarcat que “n'hi ha prou simplement amb llegir els tractats. Si es produeix una sortida de part d'un país es produeix també la sortida d'Europa”.

En aquest sentit s'ha mostrat “convençut” que no s'arribarà a aquesta situació i que al final “s'imposarà el sentit comú”. “Espero que no haguem de parlar d'aquestes coses en el futur”, ha afegit.

“Ho desitjo profundament com a president del govern però també com a espanyol que sóc i que em sento, i com a persona que forma part del país més vell d'Europa”, ha assegurat. A més, ha afirmat que així és com ho senten “una immensa majoria dels espanyols” que consideren Catalunya com un “motor de progrés” i com a “part important” d'Espanya.

Rajoy també ha celebrat les manifestacions de la presidenta de la Junta d'Andalusia, Susana Díaz, en defensa de la unitat d'Espanya i la Constitució. “Em sembla molt bé i en aquest punt coincidim al cent per cent”, ha dit.

Díaz ha advertit que el reconeixement de les “singularitats” de Catalunya no es pot traduir en “privilegis”. Segons ella, “en el marc de la igualtat d'Espanya i de la igualtat de tots els ciutadans, hi ha una autovia molt gran” en què es poden “trobar tots”.

Rajoy ha assegurat que aquestes paraules de la presidenta andalusa “són molt ben rebudes per la meva part i suposo que per la immensa majoria de la gent”.

El líder popular ha subratllat que és bo que PP i PSOE estiguin d'acord en aquestes qüestions. “És absolutament imprescindible que els grans partits que representem a una gran majoria d'espanyols, en alguns temes, en quants més millor, estiguem d'acord”, ha remarcat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.