Política

El PSC demana suport als municipis i més diàleg

Bruguera aposta per saldar deutes i Montilla i Elorza insten a la negociació

El cap de llista del PSC per Girona, Rafael Bruguera, va reivindicar ahir el “municipalisme i la feina de progrés” del partit als municipis, abans de denunciar el “balanç molt negatiu” que el govern de la Generalitat encara no ha obert la convocatòria anual dels ajuts del Pla d'Obres i Serveis (Puosc), que no hi ha notícies de plans de barris i que es manté el deute amb molts municipis. Bruguera també va apostar perquè els consistoris puguin gestionar, conjuntament amb el sector privat de cada població, els diners que es recapten en concepte de taxa turística. I, abans d'un acte amb la militància de Sant Feliu de Guíxols, hi va afegir que el nou govern de la Generalitat s'hauria d'implicar en el projecte del Centre d'Art Carmen Thyssen a la població.

El debat nacional

Acompanyat per l'expresident de la Generalitat José Montilla i el diputat i exalcalde de Sant Sebastià Odón Elorza, Bruguera va dedicar la jornada a fer campanya al Baix Empordà. Montilla va lamentar que la campanya sigui “atípica”, per la dificultat de confrontar models i programes electorals, més enllà del procés. I va advocar per una reforma constitucional que reconegui la “singularitat” catalana, reformi el Senat i millori el finançament. Elorza, per la seva banda, no va tancar la porta a un referèndum sobre l'encaix entre Catalunya i l'Estat, sempre que sigui legal. Però va lamentar que els governs de CiU a la Generalitat i el PP a Madrid no han buscat “la política i el diàleg”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia