Política

Independentistes d'ICV a favor del procés, a Banyoles

Volen reivindicar que Catalunya Sí que es Pot també és una opció per a la independència però feta des del rigor

Compromís per la Independència, un corrent d'opinió al si d'ICV, va reivindicar ahir al matí davant el cap de llista per Girona de Catalunya Sí que es Pot, Marc Vidal, que el millor escenari per a Catalunya és la independència. I ho va fer amb l'entrega d'un manifest que en deu punts vol advertir que “es pretén reduir i simplificar un determinat full de ruta independentista a determinades candidatures”.

L'acte va tenir lloc a Banyoles, on Joan Luengo, regidor d'ICV a l'Ajuntament, va fer entrega del document a Marc Vidal, en companyia d'històrics com Jaume Bosch, diputat al Parlament, i Lluís Medir, exalcalde de Palafrugell, entre d'altres.

Luengo va explicar que s'havia escollit Banyoles perquè és un dels municipis capitals de comarca més independentistes de Catalunya, amb un 80%
de participació en la consulta del 9-N i amb una resposta del 98% a favor del sí: “Volem mostrar que hi ha gent independentista que estem dins de Catalunya Sí que es Pot.” Per la seva part, Jaume Bosch va dir que ells eren la prova que en aquestes eleccions es pot ser “independentista i no haver de votar una de les dues candidatures, Junts pel Sí i la CUP, que se'ns diu que tenen l'exclusiva d'aquesta possibilitat”.

Marc Vidal, cap de llista de Catalunya Sí que es Pot, va agrair el lliurament del document, del qual va dir que és “una mostra del que és Catalunya: un país molt divers, que necessita alguna cosa més que dies històrics i que per això demana un posicionament rigorós”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia