Política

Errejón repta la banca a presentar-se a les eleccions

El número 2 de Podem celebra que els banquers entrin obertament en campanya perquè “normalment ja ho feien però no ho reconeixien”

Dubta que La Caixa marxi d'una Catalunya independent després d'haver invertit “tantíssims diners” a CiU

El número 2 de Podem, Íñigo Errejón, ha celebrat que els banquers hagin entrat obertament en la campanya electoral i els ha desafiat a “presentar-se a les eleccions”.

“Sembla que els banquers han decidit entrar en campanya electoral. Fins ara ho feien però no ho reconeixien: la forma d'entrar en campanya era finançar els partits que després feien lleis als seu servei”, ha etzibat durant un míting de Catalunya Sí que es Pot a Lleida davant mig miler de persones.

Per aquest motiu, ha reptat els presidents dels bancs a donar anar més enllà: “El següent pas és que conformeu un partit polític, us presenteu a les eleccions i guanyeu a les urnes”.

En aquest context, ha posat en dubte l'escenari que plantejaven les entitats financeres en cas d'una eventual independència de Catalunya i la sortida d'aquesta de la UE:

Pel que fa a l'avís de les entitats financeres de replantejar-se l'estratègia d'implantació territorial a Catalunya davant la incertesa que els generaria una independència per via unilateral, Errejón ha posat en dubte que La Caixa marxi del territori. “No em crec que a La Caixa, que saben fer números, estiguin disposats a anar-se'n després dels tantíssims diners que han invertit a CiU”, ha ironitzat.

El dirigent de Podem ha xifrat aquestes “inversions“ en “3,36 milions d'euros en sobresous i grans sous als polítics, la majoria de CiU, però no només, també a Àngel Ros, 200.000 euros en grans sous per ser conseller de no sé què”. “La gent decent no cobra aquests salaris”, ha denunciat.

També ha sostingut que aquells qui feien donacions a la fundació CatDem –vinculada a CDC– eren tant empreses catalanes como espanyoles. “Es creuen que som ximples i no hem vist les semblances entre la CatDem i la trama Gürtel”, ha exclamat.

En l'acte també han el cap de llista de Catalunya Sí que es Pot per Barcelona, Lluís Rabell; la coordinadora nacional d'ICV, Dolors Camats, i la candidata per les comarques de Lleida, Sara Vila, entre d'altres.

Han apostat per aturar del tot el Consorci de Lleida; no permetre el retorn de Boi Ruiz i defensar el Segarra Garrigues.

Camats ha carregat contra els banquers per preocupar-se ara per una declaració unilateral d'independència (DUI) i per no haver-se preocupat ni pels desnonaments ni que la gent no arribi a final de mes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia