Política

La CUP diu a Santa Coloma que la independència és la gran opció revolucionària

El cap de llista, Benet Salellas, va qualificar de “simptomàtic” que bancs, patronals i “partits del sistema” siguin els que vagin en contra del procés

El cap de llista de la CUP- Crida Constituent, Benet Salellas, va destacar ahir a Santa Coloma de Farners, que l'única opció “realment revolucionària i de canvi és la independència”, i va qualificar de “simptomàtic” que tots els defensors de l'statu quo com “bancs, patronals i partits del sistema” estiguin manifestant-se en contra del procés català. Per això, i segons Salellas, “davant la crisi del règim cal començar de zero per construir un nou país al servei de la gent”.

D'altra banda, Salellas va aprofitar per exposar que una de les principals apostes de la CUP a partir del 27-S serà “l'impuls d'un pla d'emergència social que prioritzi l'aturada dels desnonaments i la pobresa energètica”, i que “reverteixi la política de retallades i privatitzacions”. D'aquesta manera el cap de llista va dir que caldrà “desoir les imposicions de la troica, i fer una auditoria per deixar de pagar la part il·legítima del deute”.

Per la seva part, la número dos de la formació, Marta Ball-llosera, va reivindicar la lluita ecologista i en contra de la MAT. Bal-llosera va argumentar que “la MAT no respon a les necessitats energètiques de les comarques gironines”, sinó als interessos de les elits econòmiques, i ha advocat per un canvi de model energètic en clau ètica i sostenible.

Salellas i Ball-llosera van fer aquestes declaracions en el marc d'una jornada d'activitats que la CUP va celebrar ahir al matí a Santa Coloma de Farners. Salellas i Ball-llosera van estar acompanyats per la també candidata selvatana Imma Sau i per la regidora de la CUP a Santa Coloma Sylvia Barragan.

En la primera part del matí, els candidats van dur a terme accions simbòliques en tres punts del municipi per escenificar el suport de la CUP a diferents lluites i demandes socials colomenques. Concretament, la candidatura va reafirmar la defensa cabal de la riera de Santa Coloma, la lluita contra la MAT, i la defensa del dret a l'habitatge al municipi. L'acte es va tancar amb les intervencions de la candidata Imma Saus i la regidora colomenca Sylvia Barragan.

LA FRASE

Davant la crisi del règim cal començar de zero per construir un nou país al servei de la gent
Benet Salellas
cap de llista de la cup-crida constituent


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia