Política

El president de Pronovias avisa que una DUI “posaria en risc” el futur de l'empresa

Alberto Palatchi adverteix en una carta als treballadors sobre l'impacte que una declaració d'independència tindria sobre la seva activitat

Assegura que l'empresa és “difícilment viable” en una Catalunya fora de la UE i de l'Eurozona

El president de Pronovias, Alberto Palatchi, ha enviat una carta a la plantilla en la qual adverteix que una Declaració Unilateral d'Independència (DUI) “posaria en risc” el futur de la companyia.

El directiu assegura que escriu la carta per la “preocupació creixent” que li han manifestat alguns dels treballadors a l'entorn de “l'impacte” que podria tenir per a l'empresa el procés polític a Catalunya. En aquest sentit, afirma que si la coalició independentista aconsegueix la majoria parlamentària es produirien “accions unilaterals i de conseqüències imprevisibles com la declaració d'independència”. Segons ell, aquesta “contingència” posaria “en risc” el futur de l'empresa.

El president de Pronovias explica a la carta que Catalunya representa el 3,6% de la xifra de negoci de la firma. L'empresa ven al conjunt de l'Estat el 23,1% de la facturació i la resta, un 73,3%, tant a la Unió Europea (UE) com a la resta del món. En aquest context, afirma que l'empresa és “difícilment viable en una Catalunya fora de la UE, fora de la zona euro, sense un sistema financer que tingui el suport del Banc Central Europeu (BCE) i aïllada en matèria econòmica, política i de seguretat”.

Palatchi recorda que l'empresa va néixer fa 50 anys a Catalunya i que el desig de l'equip que lidera és “seguir aquí sempre”. És per això que confia que les circumstàncies polítiques “no derivin cap a una situació descontrolada que posi en risc real la viabilitat econòmica de Catalunya i la continuïtat” del seu projecte empresarial.

“Però si no fos així, ens veurem obligats a considerar totes les opcions que puguin assegurar el futur d'aquest gran projecte pel qual tants hem treballat tant durant més de mig segle”, afegeix.

La carta acaba amb un desig: que la situació “d'inquietud i incertesa es dissipi quan abans millor i prevalgui el sentit comú, el seny”. Tota la carta és en castellà, però aquesta última expressió l'escriu en català.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.