Política

Salellas (CUP): “Si la banca diu no, nosaltres diem sí”

Rebutja “lliçons” d'un Banc d'Espanya que “va mirar a un altre costat” amb els desnonaments i les preferents

Va rebre el suport de David Fernàndez, en un acte que va omplir la plaça de la Independència

La CUP-Crida Constituent va omplir ahir la plaça de la Independència de Girona, en un acte central a les comarques gironines en què va participar l'exdiputat al Parlament David Fernàndez. El cap de llista per Girona, Benet Salellas, va fer una referència clara i directa al comunicat que ha fet la banca contra el procés i a les declaracions del governador del Banc d'Espanya, que ahir mateix advertia de “perill de corralito” si Catalunya s'independitza. Salellas va respondre amb un “si la banca diu no, nosaltres diem sí”. I va rebutjar “lliçons” de Luis María Linde i d'un Banc d'Espanya que “va mirar a un altre costat” amb els desnonaments i les preferents. “Ara ens ha de donar lliçons de democràcia? Que se'l quedin aquest Banc d'Espanya”, va dir.

El candidat de la CUP per Girona va assegurar també que “la legalitat a la qual ICV, el PSC, Podem i EUiA volen que demanem permís” és “una llei heretada del franquisme que mai donarà a aquest país l'oportunitat de tenir la sobirania”. I va assegurar que “avui el PSC i CiU són història”. Salellas també va voler fer un homenatge al seu pare, Sebastià Salellas, de qui va recordar que “ja era independentista als anys noranta”.

L'exdiputat al Parlament David Fernàndez va recordar que la formació independentista “té la boca seca de tant cridar que no hi ha llibertat política sense justícia social”, i va assegurar que “les patronals, La Caixa, La Vanguardia estan contra la independència perquè aquest procés és una revolta antioligàrquica”. Sobre això, hi va afegir que a Escòcia els dies abans del referèndum del 18 de setembre del 2014 també “tot l'statu quo estava contra la independència”.

David Fernàndez va parlar també de corrupció dient que “hem vingut a fer la vida irrespirable a la corrupció”, i de frau fiscal afegint-hi: “Hem enviat el pujolisme a la paperera de la història.” L'exdiputat al Parlament va acabar la seva intervenció dirigint-se directament als assistents i dient-los: “Vosaltres portareu aquest país a la ruptura democràtica.” “Som un poble lliure, i no reconeixem cap autoritat de l'Estat sobre la nostra llibertat. A guanyar!”, hi va afegir.

L'acte va ser presentat per Eulàlia Reguant, número 6 de la CUP a Barcelona, que va destacar que “nosaltres som les que quan l'Estat, la troica, els bancs ens ataquen somriem”. També hi van intervenir l'activista Francesc Tubau, que, coincidint amb el Dia Internacional de la Pau va tenir un record per als refugiats que fugen de la guerra de Síria i va demanar el rebuig a les “maniobres més importants que l'OTAN ha fet al sud del Mediterrani” i que s'han de fer a l'octubre. També hi va intervenir la número dos de la CUP per Girona i activista ecologista, Marta Ball-llosera, que va assegurar que “la CUP farà tot el possible perquè la DUI sigui possible”, però també va destacar que també cal crear “un país diferent”, també pel que fa al medi ambient.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estat francès

Barnier obre consultes per formar govern i l’esquerra crida a sortir al carrer

barcelona
guerra a europa

Els EUA descarten permetre a Kíiv usar armes de llarg abast contra Rússia

barcelona
Pròxim Orient

L’exèrcit israelià mata una activista nord-americana a Cisjordània

Barcelona

Xavier Guitart ja és el nou delegat del govern a Girona

girona
Política

Mor Francesc Malagrida, batlle històric de Sant Aniol de Finestres

guerra a europa

Zelenski reclama als aliats “més armes” per frenar Rússia i acabar la guerra a la tardor

barcelona
judicial

L’Audiència Nacional no amnistia els CDR de Judes i va al TJUE

barcelona
Política

Els barons del PP renuncien a negociar de forma bilateral el finançament singular

barcelona
política

Junts i la CUP demanen la compareixença de Parlon pel dispositiu per detenir Puigdemont

barcelona