Política

Espadaler diu que CDC ha acceptat els símbols de la CUP

El líder d'UDC adverteix a Salt que Junts pel Sí amb la CUP poden ser com “un nou tripartit”

El gran absent a l'acte va ser l'exalcalde i membre destacat d'Unió, Jaume Torramadé

El candidat a la presidència de la Generalitat per UDC, Ramon Espadaler, va voler ahir a Salt, durant el míting de final de campanya a Girona, fer una crida a excloure les candidatures extremistes, el PP i Junts pel Sí. I en aquesta línia es va mostrar extremadament crític amb el seu exsoci de federació: “No puc reconèixer una CDC que ha acabat acceptant els símbols de la CUP”, afegint que unes polítiques d'esquerres com les que defensa aquesta formació podrien donar peu a un govern que “seria un joc de criatures en comparació amb el tripartit”. El líder d''UDC va voler destacar que el seu partit era l'únic del país que, sense defugir el debat sobiranista, això amb un pacte sí legal i acordat amb l'Estat, té un programa per fer acció de govern.

“Nosaltres si les coses no van bé no ens n'anirem al Senegal i no deixarem abandonat el Parlament”, va dir en al·lusió al cap de llista per Girona de Junts pel Sí, Lluís Llach.

Per la seva part, Xavier Dilmé, cap de cartell a Girona, va fer una defensa de l'acció de govern de CiU: “Estem en una campanya molt estranya, perquè ningú tret d'UDC defensa l'acció de govern de CiU de la qual podem anar amb el cap ben alt”, va dir.

Dilmé, que va remarcar que no s'han de trencar ponts, va reiterar la seva proposta d'esmena a la Constitució i la feina d'Unió en el procés, posant sobre la taula la imputació de Joana Ortega amb motiu de la consulta del 9-N. També va criticar Artur Mas perquè “ha perdut el full de ruta assumint el programa d'ERC que tenia com a objectiu precisament destruir CiU”.

El gran absent a l'acte va ser l'exalcalde de Salt i membre destacat d'UDC, Jaume Torramadé, que dilluns passat va votar en el ple una moció a favor del dret a decidir. Torramadé, interrogat per la seva absència a l'acte, es va limitar a dir que no tenia previst anar-hi, sense entrar en més detalls. Amb tot, i segons fonts del partit, l'exalcalde de Salt es mostra crític amb la presa de posició d'Unió sobre la viabilitat real de la tercera via i un pacte amb l'Estat espanyol.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]
OCEANIA

Un mort en nous xocs amb la policia a Nova Caledònia

BARCELONA
anàlisi

Pilotada cap endavant d’Ucraïna

PROFESSOR AGREGAT DEL DEPARTAMENT D’HISTÒRIA MODERNA I CONTEMPORÀNIA DE LA UAB
Nuri Oliver
Portaveu d’Independents per Fornells (IPF)-Amunt, a l’oposició

“Hi ha molt poc arbrat i molt de ciment i voreres”

Fornells de la Selva
política

El llarg camí que porta ERC al govern de Collboni

Barcelona
guerra a gaza

Israel es prepara per negociar l’alto el foc en una reunió sense Hamàs

barcelona
estats units

La taxa d’inflació de juliol als EUA baixa una dècima fins al 2,9%

barcelona
política

Diputats i senadors de Junts s’autoinculpen d’haver acompanyat Puigdemont

barcelona
ALEMANYA

Tanquen una caserna a Colònia per la sospita d'un sabotatge a la xarxa d'aigua

BARCELONA
estats units

Trump perd el tercer intent d’apartar el jutge del cas de l'actriu porno

barcelona