Política

Vidal denuncia que la salut es privatitzi

El candidat de Catalunya Sí que es Pot per Girona posa l'ABS de l'Escala com a exemple de la “mala gestió” de CiU

El candidat de Catalunya Sí que es Pot (CSQEP) per Girona, Marc Vidal, va denunciar ahir a l'Escala la privatització dels serveis públics de salut a Catalunya durant els darrers mandats de CiU al govern de Catalunya. I va posar d'exemple la polèmica licitació de la gestió de l'ABS Moisès Broggi, com “un dels punts on s'ha fet més evident la mala gestió en matèria de salut”. “El problema és que en aquests últims anys de govern de CiU s'ha estat mercantilitzant la salut. I no ens ha servit per estalviar.”

Vidal va assegurar que CSQEP vol revertir aquesta situació i va afegir-hi que “els malalts no són clients i aquest és un problema que el conseller Boi Ruiz té al cap”. “No són clients, són usuaris i són malalts, i el que demanen és tenir coberts tots els seus drets d'accés a la salut. El nostre objectiu és tractar les persones des d'una perspectiva pública i igualitària”, deia.

Trueta i Santa Caterina

Marc Vidal també va parlar del projecte d'unificació de la gestió dels hospitals Trueta i Santa Caterina. En aquest sentit, va dir: “El que en un principi havia de ser una bona opció aprofitant les economies d'escala, tal com s'està fent està resultant una pèrdua de qualitat en el servei i una mercantilització de determinats serveis. Entenem que el projecte s'ha de posar en espera i s'ha de fer un procés de participació.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia