Política

Per la CUP, el procés només es pot culminar amb la DUI

Benet Salellas i Julià de Jòdar van recalcar ahir en un acte a la plaça Major de Banyoles que l'Estat espanyol no permetrà un referèndum, tal com pretén Junts pel Sí, perquè saben que el perdrien

La declaració unilateral d'independència (DUI) és l'única fórmula per a la creació de la república catalana i és el que la CUP vol que faci el Parlament que surti de les eleccions de diumenge, van recalcar ahir a Banyoles el cap de llista per Girona, Benet Salellas, i el número set per Barcelona, l'escriptor Julià de Jòdar. No és viable –van dir– la fórmula proposada per Junts pel Sí d'un referèndum pactat amb l'Estat, ja que Madrid no ho acceptarà mai, entre altres raons perquè saben que el perdrien. D'altra banda, Salellas va insistir en el compromís de la CUP de no limitar-se a construir el nou estat català, sinó de fundar un país més just des del punt de vista social, que es començaria a bastir amb un pla de xoc que tindria com a eixos principals el blindatge de l'educació i la sanitat públiques, garantir el dret a l'habitatge, eliminar la pobresa energètica a través de la nacionalització de l'energia i l'establiment d'un sistema tributari social en què “qui més té més pagui”. La posada en marxa d'aquestes mesures –va advertir– és la condició indispensable per donar suport al futur govern.
Cassà

En un acte a Cassà de la Selva presentat per Quim Gumbau, del Grup de Suport a la Cup, el candidat Jordi Navarro va assegurar: “Davant les amenaces, hem respost amb somriures.” I va alertar que la independència no serà un camí de roses i, en la línia de l'acte de Banyoles, que aposten per una “DUI immediata”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
unió europea

Qui és qui a la nova Comissió Europea de Von der Leyen?

barcelona

La consellera d’Educació, Esther Niubó, renuncia al càrrec de regidora

Castelldefels
guerra a europa

Kíiv busca forçar Rússia amb més pressió mentre continua cedint terreny en l’est

barcelona
pròxim orient

UNRWA denuncia que Israel no dona visats als treballadors humanitaris

barcelona
Política

Madaula denuncia un intent de “perjudicar-la” en el cas d’Eduard Pujol

barcelona
política

Parlon vol “revertir la corba delinqüencial” a Catalunya

barcelona
política

El govern manté 47 dels 167 alts càrrecs

barcelona
política

Incrementen en 7 milions el programa per ajuts als ajuntaments

girona
política

Inconcret pla de regeneració de Sánchez amb intenció de reformar el delicte d’injúries o la Llei mordassa

barcelona