Política

L'alcalde de Bàscara continuarà cobrant 1.250 euros bruts

La retribució serà una mica inferior a l'opció més votada en la consulta, en què no hi ha hagut una participació del 50%

“Ho deixarem com està ara”, diu Narcís Saurina, alcalde de Bàscara, valorant els resultats de la consulta que es va fer diumenge en aquest municipi per determinar la seva retribució. Tal com està ara, significa que Saurina cobrarà uns 1.250 euros bruts mensuals, la retribució que es va establir quan l'equip d'ERC-AM va accedir a l'alcaldia el mes de maig passat i que, segons el govern, significava una disminució d'uns 1.000 euros mensuals en relació amb el sou de l'alcalde anterior.

Aquesta retribució d'uns 1.250 euros bruts mensuals és lleugerament inferior (uns 500 euros bruts) a l'opció que va ser més votada diumenge (18.160 euros bruts anuals), amb un 70,65% dels sufragis; el 24,5% dels veïns van votar perquè l'alcalde cobrés l'opció inferior (9.080 euros bruts anuals, equivalents al salari mínim). L'equip de govern s'havia compromès dient que el resultat de la consulta seria vinculant si s'aconseguia el 50% de participació, i només ha estat d'un 48,68%. Per això, i perquè la diferència econòmica serà mínima, l'alcalde diu que no es canviarà res. Amb tot, Saurina fa una valoració positiva de la consulta: “És positiu i important perquè és una de les primeres consultes que es fan d'aquest tipus, perquè la població s'hi ha implicat i perquè ens serveix de prova de cara a possibles referèndums en el futur per temes municipals.” L'excepcionalitat d'aquesta consulta queda palesa amb el ressò que ha tingut en mitjans d'informació d'àmbit estatal, que l'alcalde confirmava ahir, atenent diverses entrevistes. “És curiós que una consulta que nosaltres considerem com una cosa bàsica i normal sigui interpretada com un fet excepcional”, comenta l'alcalde.

La consulta la va organitzar una entitat local, La Resclosa, perquè l'Ajuntament no podia fer-ho directament per impediments jurídics. Per no crear cap interferència amb les eleccions plebiscitàries que es feien a l'ajuntament, la consulta per determinar el sou de l'alcalde es va fer a l'exterior, a la plaça.

LA XIFRA

48,68
per cent.
La participació a la consulta per determinar el sou de l'alcalde no ha superat el 50% i no serà vinculant.

LA FRASE

És positiu per a futurs referèndums, per la implicació de la gent i perquè no és habitual preguntar al poble
Narcís Saurina
alcalde de bàscara


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia