Política

El Camp Nou dedica una monumental esbroncada a l'himne de la Champions

L'afició blaugrana protesta així per la sanció de la UEFA per l'exhibició d'estelades a la final de Berlín

El president de la Generalitat, Artur Mas, i el d'ERC, Oriol Junqueras, assisteixen al partit

La graderia del Camp Nou ha dedicat aquest dimarts una monumental esbroncada amb a l'himne de la Lliga de Campions com a protesta per la multa de 30.000 euros que el club va rebre fa uns mesos per l'exhibició d'estelades per part dels seguidors blaugrana a la final de l'edició anterior a Berlín.

Abans de l'inici del partit de la Lliga de Campions entre el Barça i el Bayer de Leverkusen, el públic ha fet una llarga i sonora xiulada –des del començament fins al final de la peça musical– a l'himne de la Champions, que normalment es rep amb gran emoció al Camp Nou. Quan s'ha acabat, bona part de l'estadi ha fet càntics d'“Independència!” i diverses estelades han onejat arreu de la graderia barcelonista.

Els càntics s'han repetit al minut 17.14, com ja és habitual al Camp Nou des de fa temps.

La protesta té l'origen en la sanció de 30.000 euros que la UEFA va imposar al club català arran de l'expedient que li va obrir el Comitè de Control, Ètica i Disciplina, per la massiva presència d'estelades a la graderia blaugrana de l'Olympiastadion de Berlín durant la passada final de la Champions League. El comitè va considerar que les banderes independentistes eren inapropiades.

El Barça es va oposar a la sanció i va presentar al·legacions, en les quals va incloure un informe del delegat de la UEFA a la final, el qual va apreciar un comportament “exquisit” tant de l'afició blaugrana com de la de la Juventus. Finalment el club va pagar la multa per evitar el tancament de l'estadi.

Es dóna el cas que aquest nit ha assistit al partit el president en funcions de la Generalitat, Artur Mas, que aquest mateix dimarts ha conegut la seva imputació per part del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) en la causa oberta arran de la querella que va presentar la Fiscalia per convocar la consulta alternativa del 9-N. Mas és a la llotja al costat d'Oriol Junqueras, líder d'ERC.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia