Política

Els vuit regidors del PSC de l'Arboç en bloc tanquen la porta a l'AMI

Seguint al peu de la lletra la línia marcada per la direcció nacional, el PSC de l'Arboç va tancar dijous la porta a la possibilitat que la població s'adhereixi a l'Associació de Municipis per la Independència (AMI). A diferència de la majoria de municipis, a l'Arboç la moció que es va debatre en el ple i que havia estat presentada per la CUP ni tan sols proposava l'acord d'adhesió, sinó la convocatòria d'una consulta popular perquè sigui el poble que ho decideixi. Ni tan sols així el PSC es va deixar seduir, i va fer ús de la seva majoria absoluta en el govern (8 regidors) per tombar la proposta, que va tenir el suport de tots els grups de l'oposició, CDC (2), la CUP (2) i ERC (1).

Xavier Berber, regidor de la CUP, va explicar ahir a aquest diari que amb l'oposició frontal del PSC s'ha perdut l'oportunitat de demanar al poble la seva opinió sobre un tema tan sensible com aquest. “Esperàvem que el govern entengués que la fórmula d'un procés participatiu per consultar el poble era la més justa, tant per als partidaris del sí com per als del no, perquè aquest és un tema transversal”, va assenyalar Berber, que va lamentar que els socialistes posessin com a excusa que el poble ja es va expressar diumenge a les urnes “i està fart del tema”.

El portaveu de la CUP no només no està d'acord amb aquesta posició, sinó que creu que els ciutadans de l'Arboç diumenge es van decantar clarament pel sí. La candidatura sobiranista Junts pel Sí va guanyar amb un 31,77% dels vots, seguida pel PSC (22,28%), C's (18,74), la CUP (9,60%), CSQP (8,42%) i el PP (5,10%). La suma de vots unionistes supera lleugerament els sobiranistes sense saber com es posiciona CSQP.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia