Política

Estranyesa a l'ANC després que Jordi Sànchez es plantegés dimitir

El president va posar ahir el càrrec a disposició del secretariat en constatar cert malestar

Ni es va arribar a votar

Estranyesa a l'Assemblea Nacional Catalana per l'episodi protagonitzat pel seu president, Jordi Sànchez, al final del secretariat celebrat ahir a Tremp. Segons expliquen diverses fonts consultades, després de quatre hores de reunió, en què van tractar un dens ordre del dia que va girar al voltant de les pròximes accions a fer per l'entitat, i en què en cap moment ningú va posar en dubte la seva figura, Sànchez es va voler sotmetre a una mena de moció de confiança. El president va llegir el correu electrònic que li havia arribat d'una sectorial, que posava en dubte la seva acció al capdavant de l'ANC, amb la principal crítica que va “per lliure” i sense tenir sempre present el mandat de l'òrgan suprem de la formació. El detonant haurien estat unes declaracions de dimarts passat a Catalunya Ràdio en què deia de fet que, si Mas no fos investit president, la situació semblava abocada a unes eleccions anticipades. Ell mateix va matisar hores més tard que això era una constatació legal del que passaria si no hi hagués acord per triar un nou “president o presidenta”, en general. Però, tot i això, l'actuació de Sànchez, que també va haver de rectificar en campanya després que se'l qüestionés per haver dit que Catalunya quedaria fora de la UE, hauria reproduït aquest cert malestar, ara per haver trencat l'equidistància de l'ANC amb totes les sensibilitats que la formen.

No es va votar

El dirigent, amb qui aquest diari no va poder contactar ahir, va lamentar tots els qüestionaments interns que li haurien arribat, i va voler posar el seu càrrec a disposició del secretariat. En un episodi que no es va allargar més d'uns minuts, però, ni tan sols es va entrar a valorar l'amenaça de dimissió.

La qüestió, de fet, no es va arribar a votar entre la concurrència, ja que es va convenir de manera general que no era el moment ni el lloc adients per tractar l'assumpte. “És molt estrany, queixes en rebem tots, però ningú estava qüestionant Sànchez”, exposaven ahir altres fonts consultades, que no donaven més importància als fets i que neguen que hi hagi mala maror interna a l'entitat. “No hi ha cap problema, continuem endavant”, cloïen altres.

Eviten el debat sobre les estatals

Jordi Sànchez s'havia obert dimarts, arran d'una pregunta del públic en una xerrada a Gràcia, a la possibilitat que el secretariat d'ahir es pronunciés sobre la conveniència que l'independentisme anés a les estatals, i si caldria repetir la fórmula de Junts pel Sí. La qüestió, però, no era a l'ordre del dia d'ahir, i al final no se'n va parlar. “La posició és que no tenim cap posició sobre Madrid”, diuen fonts consultades, que asseguren que ara estan centrats en les mobilitzacions de la setmana vinent per acompanyar els imputats del govern pel 9-N. Si no hi ha una convocatòria extraordinària, el pròxim secretariat ordinari és d'aquí a un mes, així que potser l'entitat no arribarà ni a prendre partit oficialment.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.