Política

Rigau arriba a declarar pel 9-N acompanyada pel govern en ple

La consellera d'Ensenyament entra al Tribunal Superior de Justícia acompanyada per membres del govern i les cúpules de CDC, ERC i la CUP

Centenars de persones es concentren a les portes del TSJC i reben la comitiva política amb crits “d'independència”

La consellera d'Ensenyament en funcions, Irene Rigau, declara en aquests moments com a responsable de l'obertura d'escoles i instituts per votar el 9-N. La consellera està imputada per desobediència pel seu paper en el procés participatiu del nou de novembre.

Els membres del govern, tret del president Artur Mas, diputats de Junts pel Sí (CDC i ERC) i de CUP, entre ells Antonio Baños, han acompanyat Rigau fins a la porta del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), on hi havia concentrades centenars de persones que els han rebut amb aplaudiments i crits d'independència.

Entre els que formaven la comitiva que l'han acompanyat destaquen els consellers d'Economia, Salut, Cultura, Territori i Sostenibilitat, Justícia i Interior, a més de la vicepresidenta, Neus Munté. Miquel Roca, com a advocat defensor, ha estat al seu costat en tot moment.

A més, hi han volgut ser-hi presents diversos alts càrrecs del seu departament, el cantant Lluís Llach, a més del número 1 de la candidatura Junts pel Sí, Raül Romeva; el líder de la CUP al Parlament, Antoni Baños, la secretària general d'ERC, Marta Rovira, i el dirigent de CDC Jordi Turull, entre d'altres. També ha acudit al TSJC per donar el seu suport el secretari general d'Unió, Ramon Espadaler, que ha rebut alguns xiulets.

En arribar al Palau de Justícia, la comitiva s'ha quedat a les escales d'accés a l'edifici aplaudint els concentrats, que els han rebut amb estelades i crits “d'independència”, “no tinc por” i “posar les urnes no és delicte”. També han cantat Els Segadors, mentre Rigau entrava al TSJC i es dirigia a la segona planta, on se li pren declaració.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona