Política

La Generalitat valenciana denunciarà el govern espanyol si no inicia el diàleg sobre el finançament

Ximo Puig envia una tercera carta a Rajoy sol·licitant una reunió i adverteix que està preparat per anar als tribunals si no rep resposta

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha anunciat aquest dimarts que denunciarà el govern espanyol si abans que finalitzi el mes d'octubre Mariano Rajoy no el rep per iniciar el diàleg sobre la reforma del sistema de finançament. Puig ha fet aquest anunci als periodistes després d'informar que ha remès una tercera carta al president espanyol sol·licitant-li una reunió i comunicant-li l'acord unànime de tots els grups a les Corts Valencianes i els agents socials en favor d'una reforma del finançament i pel reconeixement del deute històric. Puig ha manifestat la voluntat de dialogar però ha advertit que si no hi ha diàleg anirà als tribunals.

“Si Rajoy no vol parlar i si continua amb aquesta posició d'incapacitat de dialogar, l'única solució que tindrem des del govern de la Generalitat per tal d'almenys fer algun moviment i aconseguir allò que és just per als valencians és anar als tribunals. I Estem disposats a anar, estem preparats per anar i anirem sense dubte si no hi ha diàleg”, ha advertit el president valencià.

El cap del Consell ha dit que el govern espanyol manté “una posició antidemocràtica” i té “un estrany concepte de la democràcia”. Ximo Puig ha recordat com el ministre Montoro “va estar ningunejant durant mesos i mesos els empresaris valencians” en ajornar diverses vegades reunions sobre el finançament. Així mateix, ha dit que aquesta actitud la continua tenint la ministra de Foment, Ana Pastor, i el mateix president Rajoy, que no ha rebut Ximo Puig més de tres mesos després de ser investit president de la Generalitat Valenciana.

Ximo Puig ha recordat que la passada setmana les Corts Valencianes varen aprovar per unanimitat instar al govern espanyol a millorar el finançament i compensar el deute històric i que aquesta demanda va ser referendada en un manifest signat per empresaris, sindicats i universitats.

“La societat valenciana va dir ben clar que hi ha una unitat dels valencians per aconseguir el finançament just per a aquesta comunitat”, ha dit Ximo Puig, que ha explicat que ha remès una carta a Mariano Rajoy exposant-li aquesta “voluntat inequívoca del poble valencià”.

El cap del Consell ha manifesta que els valencians volen dialogar i que “volem dialogar ja”. Puig ha afegit que si Rajoy ha dut les eleccions al Nadal, “més enllà del que és raonable”, el raonable seria ara “que es comenci a parlar ja del finançament, perquè no podem estar sotmesos al seu calendari, nefast per als interessos dels valencians”.

En aquest sentit, Puig ha dit que el 2016 ha d'haver un sistema de finançament “adequat a les nostres demandes”, que són, segons que ha dit “un acte de justícia, equitat i igualtat”.

“Si no hi ha diàleg, haurà d'haver justícia des d'un altre àmbit. Si no hi ha diàleg immediat, abans d'acabar el mes d'octubre es presentaran les distentes actuacions judicials que ja té preparades el Consell”, ha advertit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Iñaki Soto
Director del diari Gara

“El model del PNB està esgotat, necessita un relleu”

Barcelona
política

Collboni no obté suport per al PAM i no es tramitarà

barcelona
Guerra a Europa

Els líders de la UE destaquen la urgència de dotar Kíiv de sistemes antiaeris

Barcelona
estats units

Els EUA restableixen les sancions contra el petroli i el gas de Veneçuela

barcelona
Orient Mitjà

La UE demana contenció a Israel per evitar una escalada bèl·lica a tota la regió

Barcelona
orient mitjà

Un atac amb drons reivindicat per Hezbol·là deixa divuit ferits al nord d’Israel

barcelona
POLÍTICA

La CUP vol impulsar la transició energètica a la demarcació

GIRONA
Orient Mitjà

Netanyahu diu que Israel prendrà les seves pròpies decisions sobre l’Iran

Barcelona
birmània

La junta militar trasllada Suu Kyi a un lloc d’arrest fora de presó

barcelona