Política

Milers de persones voten de nou en suport dels imputats

Les places de la vila de moltes ciutats catalanes s'omplen de veïns que defensen la legitimitat de la consulta del 9-N

Durant les concentracions es llegeix un manifest i es vota de manera simbòlica

Milers de veïns es van concentrar ahir a la tarda davant multitud d'ajuntaments catalans per defensar la legitimitat de la consulta del 9 de novembre passat i per mostrar el seu suport als tres polítics imputats com a conseqüència d'aquest referèndum: Artur Mas, Irene Rigau i Joana Ortega.

Els actes de protesta, convocats per l'ANC, Òmnium Cultural, l'AMI i l'ACM, van seguir una tendència bastant comuna: es va llegir un manifest en què s'acusa el govern espanyol de provocar una “anomalia democràtica” en judicialitzar la consulta, i els presents van tornar a dipositar una papereta en una urna, molts recordant que, segons el criteri de la justícia, també mereixen ser imputats. A la majoria de pobles es podia aprofitar per signar la carta que molts ciutadans estan enviant al TSJC demanant, entre altres coses, l'arxivament de la querella contra Artur Mas, Irene Rigau i Joana Ortega.

En moltes concentracions s'hi van deixar veure els alcaldes del municipi, com ara Dolors Sabater a Badalona i Anna Erra a Vic, a més de regidors de diferents formacions polítiques que defensen el dret a decidir. A Badalona, la sorpresa de la nit va ser la participació inesperada en l'acte del polonès Krzysztof Charamsa, el capellà que va ser expulsat del Vaticà en confessar que era gai.

Altres ciutats on ahir van tenir lloc actes de protesta van ser l'Hospitalet de Llobregat, Santa Coloma de Gramenet, Castelldefels, Terrassa i Sabadell, entre moltes altres. A Terrassa va destacar l'assistència a la concentració dels tinents d'alcalde del PSC Rosa Maria Ribera i Jordi Flores (tots dos van formar part de la llista com a independents).

A la majoria de ciutats, quan la pluja no va obligar a posar fi a la concentració a corre-cuita, els assistents van cantar Els segadors per tancar la concentració. També es va instar tothom a mobilitzar-se demà, dijous, dia en què està citat a declarar el president en funcions de la Generalitat, Artur Mas.

(Aquesta informació ha estat elaborada per Rosa Maria Bravo, Jordi Alemany, Anna Aguilar i Sara Muñoz.)



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia