Política

Amposta reduirà la pressió fiscal en 500.000 euros el 2016

L'Ajuntament d'Amposta reduirà en un 4,54% la recaptació per l'impost de béns immobles (IBI) urbà durant el pròxim exercici del 2016 i un 10% en el cas de l'IBI rústic. Així ho preveuen les ordenances fiscals que el ple ampostí va aprovar ahir. A més, l'equip de govern d'ERC ha decidit congelar la taxa d'escombraries, l'impost sobre vehicles i el d'obres, que inclou bonificacions per a les empreses que s'instal·lin a la ciutat generant llocs de treball. Segons l'alcalde, Adam Tomàs, les noves ordenances suposaran una reducció de 500.000 euros de pressió fiscal, que es compensarà al pressupost amb una “bona gestió” en la reducció d'altres capítols de despesa.

Amb tot, l'alcalde va rebutjar la proposta del PSC de rebaixar un 10% l'IBI. “És una reducció inassolible, representaria deixar d'ingressar 1,5 milions d'euros al llarg del mandat, cap govern s'ho pot plantejar”, va dir Tomàs en declaracions recollides per l'ACN. La reducció de la pressió fiscal era un dels compromisos programàtics d'ERC. “Abaixem la pressió fiscal per afavorir l'economia. Afavorim el consum reduint la pressió fiscal”, va dir Tomàs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia