Política

Política

‘I en Joan respon'

El cap del govern de Malgrat de Mar estrena una trobada periòdica amb els veïns perquè li facin preguntes

Els grafits i els excrements de gossos són el temes recurrents

De momentels ciutadans presenten més queixes que no pas propostes

Un tamboret enmig d'una sala envoltada de cadires on seuen els ciutadans de Malgrat és l'escenari que l'alcalde Joan Mercader (PSC) es trobarà cada tres mesos en un equipament municipal diferent. Mercader ha volgut continuar una iniciativa que li va funcionar durant una campanya electoral marcada per la proximitat. Al maig passat, amb trenta anys acabats de fer, Mercader va agafar el testimoni d'una històrica figura política local que va encapçalar el govern durant 24 anys, Conxita Campoy, però ja ha començat a donar mostres de perfil propi. “Potser sí que sembla que és llençar-se a una piscina sense comprovar que hi hagi aigua, però crec que és la millor manera de respondre les demandes dels veïns”, manté. Dijous a la tarda va ocupar el tamboret davant una trentena de persones i els va invitar que li traslladessin preguntes, queixes, crítiques “i també propostes”. Va sortir satisfet de l'experiència, i convençut que la trobada ajudarà a escurçar la distància que, sobretot pel que fa a la política en general, la ciutadania ha anat posant amb els seus governants. “Els veïns m'han posat en el lloc que ocupo ara i és la meva obligació escoltar-los i explicar-los què fa l'Ajuntament, com ho fa i per què no pot fer segons què”, enumera, i afegeix que no el sorprenen gens els temes que més preocupen els seus convilatans. “Tenen molt a veure amb la seva realitat més immediata i menys amb l'alta política”. Als grafits que embruten moltes parets de la població hi van afegir els excrements de gossos que els amos no recullen, el manteniment deficient del parc Francesc Macià i les obres eternes dels carrers de la Tordera i del Montnegre. “Intento donar el màxim d'informació possible sobre allò que se'm fa arribar i sempre des de l'honestedat, la sinceritat i la transparència”, destaca. Això vol dir que si hi ha una pregunta incòmoda per la qual no disposa de cap resposta “admeto el meu desconeixement sense problemes i responc que ja ho consultaré, perquè el dia a dia a l'Ajuntament em fa estar al cas de moltes coses, però no de tot”. Joan Mercader assegura que s'enfronta a l'auditori sense portar res preparat “però no com a gest de valentia ni de gosadia, sinó amb la voluntat claríssima de ser honest”.

De moment, en l'acte de dijous amb un públic més gran que no pas jove li van fer arribar més queixes que no pas propostes però confia que en el futur “hi haurà una mica de tot”. L'experiència assolida els darrers quatre anys com a regidor també l'ha ajudat molt, però admet que el rol d'alcalde és diferent. “Sóc el responsable últim de l'Ajuntament i el ciutadà acostuma a ser molt exigent amb l'administració pública, perquè coneix els seus drets i sovint els fa valer”, comenta, i manté: “Has de ser molt conscient que el càrrec l'ocupes de manera temporal i que hi ets per fer-ho de la millor manera possible.” Mercader avança que la propera trobada es farà al gener però que encara no s'ha decidit a quin equipament municipal. “Un dels suggeriments que em va fer arribar un veí va ser la de traslladar aquest acte als instituts, als joves de 16 a 18 anys que viuen allunyats de la feina que es fa al consistori. En vaig prendre nota”, diu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia