Política

Catalá suggereix l'enviament de policies per forçar Mas a obeir

La crida a obeir la Constitució en el llenguatge de La Moncloa es movia fins ara en una inconcreció que no anava més enllà d'invocar l'article 155 com a amenaça. Arran del fet de tenir a partir de dilluns un govern espanyol en funcions, però, el ministre de Justícia, Rafael Catalá, avisa que “els poders de l'Estat no desapareixen”, tot i viure temps electorals, i adverteix que Rajoy fins i tot enviaria “forces de seguretat” si cal forçar Artur Mas a l'obediència.

L'al·lusió a l'enviament de policies va sorprendre no només perquè s'invoca per primera vegada, sinó perquè qui ho fa no és un ministre considerat vers lliure com per exemple José Manuel García-Margallo (Afers Estrangers), sinó un dels adscrits als sorayos (per l'afinitat absoluta amb la vicepresidenta, Soraya Sáenz de Santamaría), fidel a la línia oficial. A la pregunta de què faria davant un Mas declarat en rebel·lia, Catalá va dir a Antena 3: “Hi ha un executiu, hi ha unes forces de seguretat, hi ha uns jutges, hi ha un TC.” És a dir, que “se'l pot obligar pels mètodes coercitius de l'estat de dret”. Dit això, Catalá va acusar Mas “d'embolicar-se en el victimisme” quan parla de “caça major”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.