Política

Pineda de Mar aprova sense problemes les ordenances

Al vot positiu del govern en majoria del PSC i CiU s'hi afegeix el suport del regidor del PP i l'abstenció de la resta de grups

Allarguen la mà a continuar treballant conjuntament els tributs municipals

Les ordenances fiscals de Pineda de Mar per al 2016 van superar dijous sense problemes el sedàs del ple. Al vot positiu del govern de majoria absoluta del PSC i CiU s'hi va afegir el de l'únic regidor del PP, Diego Sánchez, i l'abstenció d'ERC, Ciutadans, Pineda Sí que es Pot, i ICV-EUiA, que van valorar positivament que se'ls hagi permès participar-hi aportant-hi diverses propostes. El mateix responsable d'Hisenda, Antoni Abad (PSC), va remarcar que l'objectiu del govern és continuar treballant conjuntament amb la resta de forces a l'hora de dissenyar els tributs municipals. El punt més important de les ordenances és la rebaixa del 8% del valor cadastral de l'IBI aquest any i aplicar un percentatge semblant l'any vinent. En l'exercici del 2016 l'Ajuntament deixarà de recaptar entre 700.000 i 800.000 euros, però defensa la mesura per reduir la pressió fiscal al ciutadà. La resta de contribucions es congelen i el govern local mantindrà el conjunt de bonificacions per a persones i col·lectius més afectats per la crisi. També en el ple de dijous, finalment, els grups de CiU i ERC van presentar una moció conjunta de suport al president Mas, l'exconsellera Ortega i la consellera Rigau que van deixar sobre la taula en el ple anterior. El redactat fins i tot va obtenir el suport del PSC, ICV-EUiA i Pineda Sí que es Pot, però també els vots negatius del PP i C's. Altres mocions que van rebre suport unànime de totes les forces polítiques van ser una d'ICV-EUiA, que reclamava al govern de la Generalitat garantir beques de menjador a tots els infants en situació de vulnerabilitat, i una altra del PSC, Pineda Sí que es Pot i ERC, que promou un acord global contra la violència de gènere.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia