Política

CiU i MUC oficialitzen el pacte que garanteix la majoria absoluta a Cabrils

L'únic regidor de la formació independent assumeix la cartera de Ciutadania, Transparència i Regeneració Institucional

El POUM serà el punt de fricció

CiU de Cabrils ha oficialitzat finalment el pacte amb la formació independent Municipalistes per Cabrils (MUC), que atorga un govern de majoria absoluta, set de tretze, amb la incorporació del regidor Miguel Doñate. Doñate assumirà l'àrea de nova creació Ciutadania, Transparència i Regeneració Institucional i el seu nomenament ja es va donar a conèixer en el darrer ple del consistori. El pacte és el resultat de mesos de negociacions en les quals inicialment també va participar ERC, que finalment no ha fet el pas i que ha anunciat que es queda a l'oposició. L'alcaldessa, Lina Morales (CiU), es va mostrar ahir molt satisfeta amb l'acord assolit i va qualificar-lo de “molt positiu pel municipi”. “Les urnes van donar una majoria clara de forces independentistes al poble i era obvi que busquéssim sinergies per intentar governar junts”, va precisar l'alcaldessa, que va recordar que amb Miguel Doñate ja hi havia una vinculació prèvia de treball a partir de l'experiència de participació ciutadana del Consell de Poble. “Precisament ha estat la voluntat expressada i el compromís dels dos grups de fomentar que els veïns s'involucrin més en la vida pública de Cabrils el que ha facilitat l'entesa”, manté Morales, que reconeix que la majoria estable del govern “permetrà tirar endavant el programa sense els entrebancs que hem hagut de patir en minoria en anys anteriors”.

Per la seva banda, Miguel Doñate explica que la bona sintonia amb el grup guanyador de les eleccions “ho ha fet tot més fàcil”. L'únic regidor de MUC, que reconeix que la formació té certes afinitats amb la CUP tot i que reivindica la seva sobirania local, recorda que la formació va sorgir en la passada campanya electoral “amb la voluntat d'exercir la democràcia real, participativa, radical i directa que reclama la ciutadania”.

En aquest sentit, manté que el pal de paller que ha de fer funcionar aquest pacte es fonamenta a garantir la implicació de la gent “facilitant-li la màxima informació, el compromís de la transparència dels polítics locals i la gestió òptima dels recursos públics”. Tot i això, l'únic punt en el qual les dues forces reconeixen que tenen visions força diferents és en el nou pla d'ordenació urbanística municipal (POUM), que va començar a caminar en el mandat anterior. “Treballarem perquè inclogui les nostres demandes a través de certes modificacions que ens el facin tolerable”, va precisar Miguel Doñate, que va destacar com a punts a debatre el creixement urbanístic previst i la conservació de la natura, que el MUC veu insuficient. “Hem de projectar el millor Cabrils pel futur”, comenta.

LES FRASES

Les urnes van donar una majoria independentista i calia buscar aliats per governar junts
Lina Morales (CiU)
ALCALDESSA DE CABRILS
El pacte es fonamenta en la voluntat que la ciutadania exerceixi la màxima participació
Miguel Doñate (MUC)
regidor de ciutadania i transparència de cabrils


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
judicial

El TSJC demana informació a Mossos abans d’admetre les querelles per no detenir Puigdemont

barcelona
política

Forn critica l’operació gàbia: “és per casos molt extrems”

barcelona
política

Turull deixa en dubte el suport de Junts a Pedro Sánchez

barcelona

Comiat d’Aragonès per carta als treballadors i reunió de traspàs amb Illa

BARCELONA

ERC, comuns i CUP eviten la crítica a Puigdemont

BARCELONA
política

Elena acusa Puigdemont de conducta “impròpia” i de voler “dinamitar” la investidura

barcelona
LA BISBAL D’EMPORDÀ

L’Ajuntament rebaixa el període mitjà de pagament a 7,11 dies

LA BISBAL D’EMPORDÀ
veneçuela

Maduro ordena treure de la circulació la xarxa X durant deu dies

barcelona
pròxim orient

Israel bombardeja infraestructures de Hezbol·là al sud del Líban

barcelona