Política

Topada en el ple de Vilassar de Mar per les ordenances

Quatre dels cincs grups de l'oposició van abandonar la sala

Acusen el govern de “manca de transparència”

El ple de revisió de les ordenances fiscals de Vilassar de Mar es va convertir dimecres en una escenificació de la mala relació que hi ha entre el govern en minoria, d'ERC-VdM diu Sí i Gent per Vilassar de Mar i la majoria de grups de l'oposició. Quatre de les cinc formacions de l'oposició, CiU, Ciutadans, el PSC i Vilassar de Mar Sí Pot / Si Puede, van abandonar la sala com a protesta perquè se'ls havia enviat la proposta dels tributs amb un sol dia de marge per estudiar-la i van acusar el govern de manca de transparència, de negar la participació i de posar entrebancs al debat polític “en un dels dos plens més importants de l'any”.

En un comunicat conjunt que va ser llegit a la sala i que van fer públic posteriorment, els grups retreuen al govern encapçalat per Damià del Clot (ERC-VdM diu Sí)que garantís a principis del mandat bona sintonia i màxim consens amb la resta de forces del consistori quan, segons els grups, en realitat dificulta l'accés a la informació, no convoca la comissió informativa corresponent i incompleix la promesa de debatre en audiència pública tant la proposta d'ordenances fiscals com el pressupost. “Denunciem que la participació i la transparència que proclama l'alcalde i l'equip de govern municipal és falsa”, recull l'escrit.

El govern respon

La resposta del govern ha estat contundent. El primer tinent d'alcalde, Àngel Font (ERC-VdM diu Sí), nega categòricament la manca d'informació i transparència de què l'acusa l'oposició. “Tenen les portes obertes de la junta de govern, cosa mai vista fins ara, on la proposta d'ordenances es va tractar dos cops”, explica. Font destaca d'entre les modificacions dels tributs la rebaixa del tipus impositiu de l'IBI, que passa d'un 1,1 a un 1,09. “ A la pràctica significa mantenir la mateixa recaptació i evitar una pressió fiscal més gran als ciutadans”, assenyala. Pel regidor, l'actitud dels quatre grups de l'oposició respon a una estratègia per evitar que s'aprovessin les ordenances i així mantenir el mateix tipus impositiu el 2016, fet que a la pràctica hagués significat un augment del rebut. “Llavors també haurien denunciat que apujàvem l'IBI en contra del que havíem promès en campanya”, manté. Les ordenances van superar el tràmit del ple amb els vots a favor del govern i l'abstenció de Babord-CUP-PA.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.