Política

Cunit farà una ordenança municipal per perseguir els actes d'incivisme

L'alcaldessa, Montserrat Carreras (CDC), ho anuncia durant la primera audiència pública al casal d'avis

La gent reclama que s'abaixin els impostos

El govern municipal de Cunit (CiU, Guanyem, ERC i ICV) aprovarà l'any que ve una ordenança municipal per poder perseguir els actes d'incivisme. L'ordenança es redactarà a partir de les aportacions dels mateixos veïns. Un cop aprovada, es farà una campanya informativa per donar-la a conèixer i tot seguit es començaran a aplicar les sancions que prevegi. Així ho va anunciar dijous l'alcaldessa, Montserrat Carreras (CiU), en la primera audiència pública del govern municipal amb veïns, que en aquest cas va tenir lloc al casal d'avis.

Precisament la majoria dels assistents van queixar-se repetidament de la presència d'andròmines com ara neveres, matalassos i mobles vells apilonats al costat dels contenidors i de la proliferació de defecacions de gos al mig de la vorera. El regidor de Medi Ambient i Via Pública, Toni Martínez (ICV), va lamentar que el comportament incívic d'una minoria embruti la imatge del poble i generi problemes de salubritat amb el seu comportament. Alguns dels assistents van atribuir l'abocament incontrolat d'andròmines al mig de la via pública a persones que no viuen al poble i que només hi passen el cap de setmana. Tant l'alcaldessa con el regidor van recordar que el municipi disposa d'una deixalleria i d'un servei gratuït de recollida de mobles vells. Tots els veïns assistents a la trobada amb el govern, una cinquantena, van coincidir a demanar severitat contra els incívics. “Cunit no pot ser el Far West, on tothom faci el que vulgui”, va dir el regidor d'ICV, en resposta a un veí que va proposar que l'Ajuntament destinés agents de paisà per vigilar aquests comportaments.

La pressió fiscal és l'altra gran preocupació dels veïns de Cunit, que reclamen una baixada dels impostos per millorar les condicions de vida de les famílies. El regidor d'Hisenda, Pedro Ruiz, va explicar que el govern té el compromís d'abaixar l'IBI durant aquest mandat, però va insistir que la delicada situació econòmica és fruit dels anteriors governs del PSC i el PP, que van estirar més el braç que la màniga. No obstant va dir que l'objectiu és abaixar els impostos i millorar els serveis.

LES FRASES

Cunit no pot ser el Far West, on tothom pot fer el que vulgui i quedar-se tan tranquil
Toni Martínez
Regidor de Via PúblICA
Pot semblar incompatible, però el nostre objectiu és abaixar els impostos i millorar els serveis
Pedro Ruiz
Regidor d'Hisenda


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.