Política

Teià penja la ‘rojigualda' i a Arenys de Munt desapareix

L'Ajuntament acata la sentència esgotant el termini de compliment i afegeix a la façana una gran bandera estelada

El símbol espanyol, al balcó de la segona planta de l'ajuntament, ja no hi era durant el pregó de festa major

La imposició de la bandera espanyola en els ajuntaments del Maresme continua sumant episodis. El darrer el va haver de complir ahir el consistori de Teià, que, esgotant el darrer dia del termini imposat per una sentència judicial, va penjar la rojigualda al capdamunt de l'edifici dissimulada entremig de la bandera de Teià, la senyera i la bandera europea. L'alcalde de Teià, Andreu Bosch (ERC), va recordar ahir que es donava compliment a una sentència ferma que no admetia recurs i va posar l'accent en el fet que al mateix temps que el símbol espanyol també s'havia penjat a la porta de l'ajuntament una placa en què es deixa constància que la bandera hi oneja “per imperatiu local”. “Vam prendre la decisió de retirar la bandera espanyola el 2003 i dotze anys més tard ha de ser un jutjat qui ens obliga a penjar-la”, diu l'alcalde, que hi afegeix que la placa “referma la voluntat del govern de deixar constància del perquè ha tornat la bandera, per imperatiu legal”.

Rètol pintat

Però Teià ha acumulat aquest cap de setmana més fets vinculats als símbols. En aquest cas ha rebut el rètol d'entrada al municipi on es deixava constància de la seva pertinença a l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), que ha aparegut pintat de blanc. Els autors només han respectat el nom de Teià. Bosch s'ha mostrat indignat amb aquest segon atac “incívic i contrari a un acord de ple”. “El vam instal·lar el 10 de setembre després que fos aprovat per dotze vots a favor i una abstenció, fet que deixa ben clara quina és la voluntat de tot el consistori”, va dir. El rètol ja va ser objecte d'una primera pintada que els tècnics municipals van netejar. Una actuació que tornaran a fer. “No defallirem en la defensa dels drets democràtics i de la decisió pràcticament unànime del ple d'associar-nos a l'AMI”, comenta l'alcalde, que assegura que en cas de localitzar l'autor de la pintada “se li aplicarà l'ordenança de civisme”. De la seva banda, a Arenys de Munt la bandera espanyola, que també una sentència judicial va obligar a penjar a l'ajuntament a finals d'octubre, ha durat més aviat poc.

Desaparició

Segons relata el regidor de seguretat, Àngel Castillo (ERC), va ser durant el pregó de la festa major de Sant Martí dissabte passat, fet per l'actriu Txell Arana, que es va veure que la bandera no hi era. “Estem treballant amb els serveis jurídics municipals per saber quines mesures haurem de prendre”, comenta Rabasseda, que avança que encara no hi ha cap data triada per penjar una nova bandera Tot i això, tal com determina la sentència, el símbol s'haurà de restituir més tard o més d'hora

Finalment, per mitjà d'un comunicat el grup de Ciutadans a l'Ajuntament del Masnou ha denunciat a la delegació del govern espanyol a Catalunya que el govern encapçalat pel Jaume Oliveras (ERC) va fer treure la bandera espanyola que onejava a la façana del consistori, segons diuen, el passat mes de juliol. L'alcalde precisa que ja van rebre fa temps una carta de la delegació en què se'ls instava a tornar a penjar el símbol. “És un primer avís, però tenim feina més urgent a resoldre”, comenta. “C's fa tard amb la denúncia, però en qualsevol cas tampoc ens amoïna.”

LA FRASE

La placa referma la voluntat del govern de deixar constància que la bandera torna per imperatiu legal
Andreu Bosch (ERC)
ALCALDE DE TEIÀ
Estem treballant amb els serveis jurídics municipals per saber quines mesures haurem de prendre
Àngel Castillo (ERC)
REGIDOR DE SEGURETAT DE L'AJUNTAMENT D'ARENYS DE MUNT


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pròxim Orient

Israel bombardeja el port iemenita d’Hodeida en represàlia per l’atac a Tel Aviv

Barcelona
Estats Units

L’equip de Biden ignora la pressió i assegura que continua en campanya

Barcelona
política

L’ANC potencia les estructures de país i “l’agenda per la independència”

barcelona
Xipre

El govern xipriota acusa Turquia de violar els drets humans a l’illa

Barcelona
Bangladesh

Més d’un centenar de morts en l’onada protestes estudiantils

Barcelona
Guerra a Gaza

Gairebé 39.000 palestins han mort des de l’inici de l’ofensiva a la Franja

Barcelona
política

Rovira tanca el cercle de retrobades amb la JERC abans dels dies decisius

barcelona
política

El Consell de la República, a punt per al retorn de Puigdemont

barcelona

El PSC es conjura perquè Paneque sigui alcaldessa de la ciutat

girona