Política

Arrimadas acusa Mas de “renunciar” a la política i fer perillar l'autogovern

C's no es creu ni les propostes contra la pobresa i la corrupció ni la crida a la desobediència

Qüestiona que el procés sigui del poble si Mas és “fonamental”

La líder de Ciutadans, Inés Arrimadas, va estrenar ahir el càrrec, encara oficiós, de cap de l'oposició amb un rebuig total a la candidatura d'Artur Mas a la presidència i als plans de govern que va exposar per a la transició cap a la república, que, segons ella, “no són creïbles”, amb referència a les mesures anunciades contra la pobresa i la lluita contra la corrupció i les crides a la desobediència que “no es creu ni ell”. Per C's, el president en funcions, a qui va acusar de no fer autocrítica per la gestió feta, ha perdut la credibilitat i ha “renunciat” a fer política per “instal·lar-se en la propaganda”.

Arrimadas va ser especialment dura amb Mas pel procés independentista, i el va acusar d'”utilitzar sentiments legítims” dels catalans tot i saber que els du a la “frustració col·lectiva”. “Això és imperdonable”, li va etzibar, abans d'acusar-lo també de “posar en perill” l'autogovern amb la resolució de començament del procés d'independència que es va aprovar dilluns, que pot acabar amb l'aplicació de l'article 155 de la Constitució. La cap de C's va rebutjar que hi hagi un mandat democràtic per la independència, i, fins i tot, va afegir-hi: “Perquè ho digui el seu programa no poden infringir lleis.” A més, va qualificar de “contradictori” el relat que Mas simplement s'ha posat al capdavant d'una reivindicació que ve de baix. “Si vostè és fonamental per al procés, és el poble o és vostè?”, li va demanar irònicament.

Rèplica paternalista

En una rèplica de to paternalista en l'arrencada, per emfasitzar la seva inexperiència, fet que Arrimadas li va retreure després, Mas va demanar a C's “una mica més de respecte” pel resultat electoral, i va lamentar que davant el clam del poble “tanquin els ulls o facin veure que és una manipulació”. També els va acusar de simplistes quan l'acusen de “dividir” Catalunya. “La manera de no dividir el país és que els que fan una cosa que a mi no m'agrada facin el que m'agrada a mi... espectacular”, va ironitza sobre la posició dels unionistes.

El candidat va rebatre el discurs d'Arrimadas afirmant que s'ha enfrontat a tots els grans poders, i no pas als dèbils, i que l'autogovern està en perill “perquè fa anys que ja està en regressió”. Després que la líder de C's oferís diàleg amb “l'única línia vermella de la legalitat i la democràcia”, Mas la va convidar a participar en la redacció de la futura constitució catalana. “Les lleis injustes s'han de poder modificar”, va cloure el candidat, que va aixecar els aplaudiments de la CUP i les queixes d'Arrimadas per les al·lusions a la segregació racial i el vot de la dona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.