Política

L'advocada de l'Estat registra a les 11.30 hores el recurs d'inconstitucionalitat contra la declaració independentista

Després de l'aval unànime del Consell d'Estat a la impugnació i suspensió de la declaració de ruptura, el consell de ministres es reuneix aquest dimecres per aprovar el recurs

Rajoy vol que el TC avisi la Mesa del Parlament i el proper Govern que els inhabilitaran, si no acaten la suspensió

L'advocada general de l'Estat, Marta Silva, registra a les 11.30 hores d'aquest dimecres el recurs d'inconstitucionalitat del govern espanyol contra la declaració independentista aprovada pel Parlament de Catalunya, segons han informat fonts de La Moncloa. Serà just després que acabi el consell de ministres extraordinari presidit per Mariano Rajoy que ha donat llum verda al recurs d'inconstitucionalitat.

El text incorpora la petició perquè s'apliqui l'article 161.2 de la Constitució, és a dir, perquè la declaració independentista quedi en suspens tan bon punt el Tribunal Constitucional l'admeti a tràmit. També hi figuren fins a 21 noms propis, ja que Rajoy vol que el TC assenyali directament a la Mesa del Parlament i el proper Govern i els avisi que, si no acaten, els inhabilitaran. Això passarà en una reunió extraordinària del ple del Tribunal Constitucional que tindrà lloc aquest dimecres a la tarda o bé dijous al matí.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.