Política

Rajoy: “No penso permetre que uns senyors liquidin les normes de convivència que ens hem donat entre tots”

El president del govern espanyol assegura que el Parlament de Catalunya pretén desafiar l'Estat de dret i aniquilar la democràcia

Després d'aprovar el recurs contra la declaració d'independència, li “agradaria” no haver de “prendre cap altra decisió”

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha sentenciat aquest dimecres que no pensa permetre “que uns senyors liquidin les normes de convivència que ens hem donat entre tots”. Per això, si no es compleixen les resolucions del TC a catalunya i “se segueix vulnerant la llei, s'actuarà amb fermesa” i amb “proporcionalitat”. I ha afegit: “No tinguin cap dubte que ho farem”.

Mariano Rajoy ha comparegut davant els mitjans de comunicació després del Consell de Ministres que ha aprovat impugnar davant el Tribunal Constitucional (TC) la resolució independentista del Parlament de Catalunya. Un text que, al seu entendre, és “un desafiament en tota la regla” a la llei, a l'Estat de dret i a la democràcia. “Quan es prescindeix de la llei es renuncia a la democràcia”, ha afirmat.

I és que, segons el president espanyol, “es pretén liquidar una nació amb més de cinc segles d'història” i “s'està agredint els sentiments dels espanyols”. Rajoy ha assegurat que el seu executiu està “defensant els drets de tots els ciutadans, no només els dels catalans, però especialment els dels catalans”.

Tot i que ha dit que li “agradaria” no haver de “prendre cap altra decisió” com l'adoptada avui, Rajoy ha reiterat: “Sóc el president del govern i no acceptaré que uns senyors liquidin les normes de convivència que ens hem donat entre tots”.

Preguntat per les decisions polítiques preses fins ara per solucionar el problema d'encaix amb Catalunya, ha argumentat que fins avui: “M'he negat a que s'imposés un model de finançament que era contrari a la igualtat entre tots els espanyols i la solidaritat; i també m'he negat a celebrar un referèndum que liquidava el dret a decidir dels espanyols”. “El que ha de ser Espanya ho decideixen els espanyols i no només uns pocs espanyols”, ha conclòs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia