Política

Arrimadas celebra que el TC hagi suspès la declaració independentista

La presidenta del grup de Cs al Parlament aposta per una majoria alternativa o noves eleccions

Veu “marge” per reconduir la situació si “els que estan fora de la democràcia hi tornen”

La presidenta del grup parlamentari de Ciutadans (Cs), Inés Arrimadas, ha donat suport aquest dimecres a la decisió del Tribunal Constitucional (TC) d'admetre a tràmit el recurs de govern espanyol contra la declaració independentista aprovada dilluns pel Parlament. Arrimadas ha destacat que la decisió del tribunal assegura que “sigui qui sigui el president de la Generalitat, per sort no podrà saltar-se les lleis”,

La líder de Cs al Parlament ha explicat que la resolució del TC “no pot sorprendre ningú”. “El que ha passat avui és el que passa en qualsevol país democràtic del món, que és que quan uns polítics es volen saltar lleis democràtiques i la justícia, els tribunals actuen”, ha dit.

Segons ella, “el que no seria normal és que, fins i tot amb aquesta resolució, Mas i Forcadell decidissin tirar endavant i incomplir-la”. En aquest sentit, ha advertit que “si malgrat tot, els membres de la Mesa del Parlament segueixen endavant i se salten la resolució, estaria passant una desobediència supina a la nostra justícia”.

Arribats a aquest punt, ha afirmat que “l'única alternativa seriosa i lògica per a Catalunya” és intentar construir una majoria alternativa al govern independentista que negocien Junts pel Si i la CUP. “Un govern que governi, compleixi amb les lleis i doni solucions als problemes”, ja que més enllà de tot això és enganyar la ciutadania i instal·lar-se en la desobediència”, ha reblat.

Si aquesta majoria alternativa no és possible, Arrimadas aposta per noves eleccions, en les quals reclama que “cadascú es presenti amb el seu projecte i el seu candidat”.

La diputada ha afirmat que “no totes les persones” del govern d'Artur Mas “estan d'acord” amb la situació actual. Per això ha advertit que caldrà veure si aquestes persones “estan disposades a tirar endavant un incompliment flagrant d'una resolució del TC”.

La líder de Ciutadans ha dit també, però, que “hi ha marge per reconduir la situació política”, un marge que, segons ha dit, passa perquè “els que estan fora de la democràcia hi tornin”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ESTATS UNITS

Trump crea confusió i rebutja ara una esmena avortista a Florida

BARCELONA
Política

L’ANC convocarà una assemblea general per actualitzar el seu full de ruta

barcelona
GUERRA A GAZA

Primeres vacunes contra la pòlio, en una altra mortífera jornada d’atacs a la Franja

BARCELONA
ÀSIA

Manila i Pequín s’acusen d’un altre incident al mar de la Xina meridional

BARCELONA
GUERRA A GAZA

Quart dia d’incursió israeliana a Jenín, a la Cisjordània ocupada

BARCELONA
AMÈRICA LLATINA

El Brasil tanca la xarxa social X i eleva el to de la disputa amb Musk

BARCELONA
Política

El govern acaba la trobada a Poblet fixant les seves prioritats

barcelona
Política

Montero promet a les autonomies poder optar al finançament singular català

barcelona
GUERRA A EUROPA

El secretari general aliat justifica la incursió de Kíiv a Rússia

BARCELONA