Política

Dos estudiants de la Rovira i Virgili creen un web sobre el procés català

Xavier Balsells i Anna Mateo van presentar ahir el web Història d'un Procés

Inclou un recull cronològic i l'opinió de persones representatives

Des del 30 de setembre de l'any 2005, quan es va aprovar la proposta del nou Estatut de Catalunya, fins a la diada de l'Onze de Setembre d'enguany, s'han anat succeint diversos fets al país que han configurat el procés català pel dret a decidir i la reclamació de la independència. Tots aquests esdeveniments s'han recollit de forma cronològica al web Història d'un Procés (www.historiadunproces.cat), que han engegat, com a projecte de fi de grau, dos estudiants de comunicació audiovisual de la Universitat Rovira i Virgili (URV), Xavier Balsells i Anna Mateo. “En el moment excepcional en què està immers el país, volíem aportar el nostra gra de sorra i vam creure necessari aquest projecte”, va explicar Balsells.

La primera consulta municipal sobre la independència –a Arenys de Munt–, la sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut, el Pacte Nacional pel Dret a Decidir, el 9-N, les grans mobilitzacions ciutadanes o les eleccions del 27-S són alguns dels destacats de l'entramat cronològic. Però en el web també hi participen algunes de les veus més representatives del procés català, com ara Muriel Casals, Carme Forcadell, Santiago Vidal i Ramon Tremosa. Són 31 les persones que han entrevistat els dos joves, fins ara. I és que la seva intenció és que el projecte no acabi aquí, sinó que es vagi actualitzant tant la cronologia com els opinadors que hi prenen part.

El web el van presentar ahir al campus Catalunya de la URV, un acte que també va incloure una taula rodona, amb la participació d'Antoni Castellà, diputat al Parlament i fundador de Demòcrates; Dolors Genovès, periodista i directora de Hola, Europa!; Laura Castel, política i membre de les comissions del 9-N, i Matias Vives, advocat i economista.

Xavier Balsells i Anna Mateo han obtingut un 9,7 de nota, i ahir van agrair el suport dels professors Laia Quílez i Antoni Pérez Portabella a l'hora de fer realitat el treball.

LA FRASE

Volíem aportar el nostre gra de sorra al moment excepcional en què està immers el país
Xavier Balsells
coautor del web


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.