Política

Veïns de Montfullà esbronquen l'alcalde de Bescanó durant el ple

Va ser per la dissolució de l'entitat de conservació de Montfullà

Una quarantena de veïns de Montfullà van esbroncar ahir l'alcalde de Bescanó, Pere Lluís Garcia, per l'inici dels tràmits de dissolució de l'entitat de conservació de Montfullà. El ple es va desenvolupar amb normalitat fins al punt novè, que era el que afectava aquesta entitat. El portaveu d'ERC-MES, Moisès Ortega, va demanar que es deixés parlar els veïns, però l'alcalde va considerar que no es podia fer en el marc de la sessió plenària. Va ser llavors quan els veïns van començar a esbroncar-lo i acusar-lo de no voler pagar el deute que, entenen, el consistori té amb ells.

Els veïns consideren que el consistori havia d'abonar des del 2008 a l'entitat un 45% de la recaptació de l'IBI i que l'entitat reinvertiria en la urbanització. El deute que asseguren que l'Ajuntament té amb ells és d'uns 130.000 euros. Aquesta reclamació s'empara en un conveni signat el 2008. Els assessors legals del consistori sostenen que el conveni no té validesa perquè no va passar mai per ple ni per junta de govern. L'informe dels advocats diu, a més, que l'existència de l'entitat de conservació de Montfullà ja no hauria d'existir, perquè la vida d'aquestes entitats ha de ser com a màxim de cinc anys a partir de la recepció de la urbanització per l'Ajuntament, un fet que es va complir fa anys. Per aquest motiu, va dir l'alcalde, ha de dissoldre l'entitat: “No té validesa jurídica i no puc fer ulls clucs al que diu un informe legal; no incompliré la llei”, va dir. Per la seva banda, els veïns diuen que la dissolució de l'entitat tindrà repercussions “en l'organització i la manera de viure” a la urbanització, i que el que es vol és no abonar el deute que reclamen. Garcia diu que anualment ja s'han fet aportacions en forma de subvenció per l'import que es podia en funció dels pressupostos municipals. Hi afegeix que no era de cap manera una obligació, i que, per tant, tampoc havia de ser un percentatge de l'IBI: “Ells consideren que se'ls havien d'haver abonat molts més diners, i nosaltres diem que no.” Des d'ERC es va considerar que el govern municipal ha estat enganyant els veïns. Els cinc regidors d'ERC van votar contra la proposta d'inici de tràmits de la dissolució de l'entitat. Es va aprovar, però, amb els sis de CiU. Els veïns ja van dir després del ple que continuaran reclamant els seus drets.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Veneçuela

La UE acorda no reconèixer la “legitimitat democràtica” de Maduro

Barcelona
Guerra a Europa

Un avió de combat F-16 enviat pels Estats Units s’estavella a Ucraïna

Barcelona
Iran

L’ONU alerta que Teheran acumula cada vegada més urani enriquit

Barcelona
Guerra a Gaza

L’OMS anuncia un pacte amb Israel per vacunar contra la pòlio a la Franja

Barcelona
Europa

París i Londres acorden reforçar la cooperació sobre immigració irregular

Barcelona
Estats Units

ABBA reclama a Trump que no utilitzi la seva música per a la campanya

Barcelona
política

Rull visita Puigdemont i acusa el Suprem de posar traves a l’amnistia

barcelona
política

L’alcalde de Mataró es postula per presidir la FCM

mataró
societat

Eduard Sallent tornarà a la Regió Metropolitana Sud dels Mossos

barcelona