Política

L'alcalde d'Arenys de Munt, multat

La junta electoral el sanciona amb 600 euros perquè diu que va animar els veïns a votar en clau independentista

La junta electoral de zona ha imposat una multa de 600 euros a l'alcalde d'Arenys de Munt, el republicà Joan Rabasseda, perquè interpreta que va demanar el vot en clau independentista amb una carta als veïns pocs dies abans de les eleccions al Parlament. Arran d'una denúncia formulada des del PP local, la junta afegeix a la multa a l'alcalde una segona sanció de la mateixa quantitat a l'Ajuntament per haver penjat en el seu web una crida a la participació en els comicis que també considera alineada amb els postulats independentistes. En aquest sentit, la resolució de la junta electoral precisa que expressions utilitzades en la carta de Rabasseda als ciutadans com “ara som a les portes d'unes eleccions que no són unes eleccions com les altres”, “són unes eleccions que serviran per canviar el futur” i “les eleccions del proper dia 27 són l'oportunitat que tenim per decidir lliurement el futur de Catalunya” constituïen una clara infracció electoral.

La junta electoral afirma en el seu escrit que l'alcalde va fer servir aquestes expressions “similars i coincidents amb les utilitzades per alguna de les candidatures que veien les eleccions autonòmiques en clau plebiscitària”. Al mateix temps considera que per l'escrit aparegut en el web, que incloïa part dels arguments defensats per Rabasseda en la carta enviada als veïns, també s'ha de rebre una sanció, que en aquest cas repercuteix directament en l'Ajuntament, que és qui la gestiona. L'alcalde va assegurar ahir sentir “tristor” per “la pèrdua de qualitat democràtica” que s'està patint “amb el PP” i pel que considera “manca d'independència de poder judicial de l'Estat”. Rabasseda nega que com alcalde demanés el vot per cap partit i confirma que el govern ha presentat un recurs a la resolució de la junta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Elisabeth Megias
Alcaldessa de Tordera (Junts)

“Volem fer canvis estructurals i de pes dins de l’Ajuntament”

Tordera
Nil Papiol
Alcalde d’Hostalric (Sumem per Hostalric)

“Els ingressos per turisme han pujat un 28% en tres anys”

Hostalric
política

La CE tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid
Les Preses

Desmenteixen l’autoria de Les Preses 2020-2030

Les Preses
Kenya

El cap de l’Exèrcit mor en un accident d’helicòpter

Barcelona
país basc

L’Audiencia Nacional tramita una denúncia contra Otegi

barcelona
escòcia

Acusen el marit de Nicola Sturgeon de malversació de fons

barcelona
Pròxim Orient

Els EUA veten l’admissió de Palestina com a membre de ple dret de l’ONU

Barcelona
Estats Units

Descartat un segon jurat del judici contra Trump a Nova York

Barcelona