Política

Homs: “La CUP ens ha trencat una mica el somriure a l'independentisme”

Demana suport a la CUP per “raons d'Estat” i preservar l'independentisme

El cap de llista de Democràcia i Llibertat a les generals, Francesc Homs (CDC), ha demanat a la CUP que per “raons d'Estat” faci “pinya” i faciliti la investidura d'Artur Mas davant les “envestides” de l'Estat, després que la seva campanya del “váyase señor” Mas “ens ha trencat una mica el somriure a l'independentisme”.

En una entrevista amb Efe, Homs ha criticat que la CUP estigui més pendent de si donen suport o no al líder de CDC, Artur Mas, per revalidar la Presidència de la Generalitat que de les “envestides” de l'Estat, davant els que creu que cal defensar-se “conjuntament” per la via d'“equipar-se” amb un nou Govern.

Així, en al·lusió a l'eslògan de la campanya de la CUP per al 27S, Homs ha remarcat que “més que governem-nos” és una qüestió de “defensem-nos”.

Davant l'assemblea dels 'cupaires' de demà, on debatran si donen suport o no a la investidura d'Artur Mas com a president, el dirigent convergent ha recalcat que és el moment de “prendre decisions” després que Junts pel Sí (CDC i ERC) ja hagi fet “tots els passos que podia fer” per arribar a un acord.

“No espero una altra cosa per part de la gent de la CUP que no sigui fer pinya davant aquestes envestides” de l'Estat perquè, ha recalcat, “respondre de forma unitària seria el millor missatge” que es podria donar al ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, i al president del Govern, Mariano Rajoy, sobretot després de l'últim conflicte pel Fons de Liquiditat Autonòmica (FLA).

Homs ha lamentat encara que la CUP sigui “presonera” de la seva campanya per a les catalanes del 27-S, a l'estil de la “vella política”, que es va focalitzar en el “váyase señor tal” Artur Mas quan l'objectiu és, segons el seu parer, fer davant les “envestides” de l'Estat amb “unitat” i “política en majúscules”.

“La CUP ens ha trencat una mica el somriure a l'independentisme”, ha lamentat Homs, que ha recalcat que no hi ha hagut mobilitzacions sobiranistes en les quals es digués “tu no, perquè ets lleig, tu no, perquè tens aquest passat”.

El partit antisistema, ha retret Homs, s'ha dedicat a “assenyalar el del costat més que el que tenim davant i ens està agredint”, ha afegit l'exconseller en al·lusió al Govern de l'Estat.

El cap de llista Democràcia i Llibertat per al 20D i dirigent de CDC ha admès que no comparteix moltes de les polítiques de la CUP, i fins i tot algunes d'elles creu que poden ser “una catàstrofe”, però ha ressaltat que és el moment d'actuar per “raons d'Estat” i, per tant, ha rebutjat considerar els 'cupaires' com a “adversaris”.

“Ara s'han d'imposar les raons d'Estat, perquè no es pot aspirar a tenir un Estat si no s'és capaç de fer polítiques d'Estat; ens juguem el tot, no la part d'aquest o un altre”, ha afirmat Homs, que ha afegit que, en aquest context i quan el sobiranisme “no va sobrat”, no es pot “excloure absolutament a ningú”.

D'aquesta manera, ha demanat “coratge” a la CUP perquè, dos mesos després de les eleccions catalanes, és el moment de “prendre decisions” i deixar a una banda “el debat de l'exclusió”. “No podem anar xutant la pilota del calendari”, ha advertit.

El cartell de CDC per al 20-D ha assegurat que Junts pel Sí està “a l'altura” per donar una “resposta de línia de defensa” a l'Estat: “Tu t'has de defensar i passar després al contraatac, que és el propòsit que tenim”, ha assegurat.

Homs ha incidit en què, malgrat que hi ha hagut concessions de les dues parts en les negociacions, un grup amb 10 diputats com el de la CUP no pot “imposar el seu criteri” a un altre com Junts pel Sí que té 62 parlamentaris, perquè això “no seria fer política, sinó fer religió”, ha rematat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA
BESCANÓ

La CUP defensa que la central hidroelèctrica de Vilanna passi a ser pública

BESCANÓ
guerra a europa

Almenys nou morts en un atac massiu rus de míssils i drons contra Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Un ministre israelià insinua que l’atac a l’Iran ha estat “dèbil”

barcelona