Política

Actes contra el feixisme per als veïns de Riells

L'Ajuntament es vol adherir a la xarxa que impulsa l'Amical de Mauthausen Mai Més

L'Ajuntament de Riells i Viabrea s'implicarà en la memòria històrica i organitzarà actes per combatre el feixisme. Per això, el ple municipal s'adherirà a la xarxa Mai Més, que impulsen l'Amical de Mauthausen i altres camps. I Riells serà un dels municipis col·laboradors.

L'alcalde de Riells, Josep Maria Bagot (ERC), considera que cal sensibilitzar la població sobre el que van significar els camps d'extermini i l'holocaust durant la Segona Guerra Mundial.

L'Amical i l'Ajuntament signaran un conveni de col·laboració pel qual es comprometen a difondre el que va significar el nazisme amb xerrades a l'institut del municipi. Més endavant, tal com està inclòs en l'estructura de Mai Més, es podrien organitzar viatges als camps “a partir del 2017”, precisa Bagot.

L'Amical de Mauthausen es va fundar el 1962 i les primeres reunions van tenir lloc a la clandestinitat a Riells i Viabrea, gràcies a la col·laboració de mossèn Ribot.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.