Política

Albiol amenaça amb aplicar l'article 155 de la Constitució si Mas “es fa el fatxenda”

El líder del PP al Parlament aposta per aplicar alguns preceptes de l'article, com la intervenció de les finances de la Generalitat

Els populars demanen que Mas comparegui i es comprometi “solemnement” a respectar la Constitució

El líder del PP de Catalunya al Parlament, Xavier Garcia Albiol, ha amenaçat amb aplicar “alguns preceptes” de l'article 155 de la Constitució Espanyola –que preveu la suspensió de l'autonomia– si el president de la Generalitat en funcions, Artur Mas, “es fa el fatxenda” desobeint el TC.

“Molt ens temem que seguiran amb la mateixa línia de desobediència, així que la resposta per part de l'estat de dret ha de ser proporcional (...) No ens hauria de tremolar la mà a l'hora d'aplicar l'article 155”, ha etzibat en una roda de premsa en què ha valorat la decisió del TC.

El popular ha apuntat la possibilitat d'aplicar alguns preceptes de l'esmentat article, com per exemple la intervenció de la tresoreria de la Generalitat a mans del ministeri d'Hisenda.

Garcia Albiol ha instat Mas a fer marxa enrere en el seu camí rupturista i a deixar de banda l'actitud “fatxenda” dels darrers temps.

En aquest context, el grup parlamentari del PP ha registrat una petició de compareixença del president en funcions comparegui al Parlament perquè digui públicament i de forma “solemne” que acatarà les decisions judicials i es comprometi a respectar els marcs tant de l'Estatut, com de la Constitució, com “les normes de convivència” comunes dels espanyols. Garcia-Albiol ha fet una crida a la resta de forces no separatistes a sumar-se a aquesta petició.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia