Política

L'Entesa, expulsada del govern del Vallès

L'abstenció en el pressupost del Consell Comarcal ha fet que el govern, del PSC, ERC i CiU, hagi decidit fer-los fora

L'Entesa, formada per sis consellers d'ICV, EUiA i En Comú, està fora del govern del Consell Comarcal del Vallès Occidental. El fet d'abstenir-se dijous a la tarda en la votació del pressupost per al 2016 de l'ens supramunicipal, que, segons la consellera de l'Entesa, Àngels Marcuello, havia de ser “un toc d'atenció” al PSC, ERC i CiU –la resta de partits que van firmar al juliol l'acord de govern–, ha acabat en una expulsió. “Ho lamenten i ens sentim decebuts, però hem de ser coherents, seriosos i rigorosos”, afirmava ahir el president del Consell, Ignasi Giménez. El també alcalde socialista de Castellar del Vallès argumentava que “no pot ser que un membre de govern s'abstingui en els pressupostos, el principal instrument per tirar endavant les propostes”. Darrere de l'abstenció, segons Giménez, “hi ha hagut un desacord de fons” en la partida d'assignacions als partits polítics, malgrat que “tots compartien que s'havia de fer una retallada important”. Finalment, aquesta s'ha reduït un 63%, com proposaven el PSC, ERC i CiU –cosa que suposa un estalvi de 160.000 euros–, i ha quedat a la taula de negociacions el 25% que, segons Giménez, proposava l'Entesa. L'alcalde defensa que la proposta s'emmarca en “la voluntat del nou govern de regenerar la institució després d'una etapa funesta”.

Marcuello desmenteix que la causa de l'abstenció hagi estat la partida destinada als grups polítics tot i reconèixer que hi havia un desacord, però cap xifra concreta. “Sobretot ha estat per la manera de fer. No vam entrar en el govern per donar un vot en blanc a tot sinó per treballar els temes. Ha faltat diàleg”, afirmava la consellera. Marcuello hi afegia que han topat amb esculls com ara l'eliminació d'una partida de 40.000 euros destinada a pobresa energètica, que no han rebut les dades de relació de llocs de treball que havien demanat i que s'han pres decisions, sense consultar, que incomplien l'acord de govern. Marcuello deia que continuaran treballant al Consell però des de l'oposició. De fet, la setmana que ve ja se sabrà la nova distribució del govern del Consell.

El pressupost, de 19,5 milions, es va aprovar amb els vots a favor del PSC, CiU, ERC i el PP, i les abstencions de l'Entesa, la CUP-CAV i Ciutadans. Els comptes plantegen una nova relació amb els ajuntaments que es concretarà amb una cartera de serveis.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

regne unit

Croada contra l’assetjament sexual al transport públic britànic

BARCELONA
Política

Mor José García Rodríguez, exregidor de Vilablareix

estats units

La campanya de Harris compra 90 milions de dòlars més en anuncis

barcelona
GUERRA A EUROPA

Ucraïna assegura que la incursió a Rússia continua guanyant terreny

BARCELONA
guerra a europa

Alemanya busca un ucraïnès per la seva vinculació amb el sabotatge al Nord Stream

barcelona
política

Campanya d’autoinculpació pel míting de Puigdemont de l’Arc de Triomf

barcelona
política

Illa promet als Mossos que treballaran “allunyats de la confrontació política”

barcelona
amèrica llatina

L’ONU denuncia la falta de transparència en les eleccions de Veneçuela

barcelona
política

Lluís Puig canvia l’advocat Sàmper i revela que Puigdemont li va demanar que no l’acompanyés

barcelona