Política

Puigdemont avisa que el “municipalisme independentista no recularà”

Els grups municipals de CiU, ERC i la CUP a Girona fan pinya després que el consistori rebi la notificació d'obertura de diligències prèvies per sedició i rebel·lió

L'alcalde insta els ajuntaments a aprovar més mocions de suport a la declaració del 9-N i donar-li “feina” a l'Audiencia Nacional

Els grups municipals de CiU, ERC i la CUP a l'Ajuntament de Girona han ratificat aquest divendres el seu suport a la resolució independentista del Parlament després de rebre la notificació de l'Audiencia Nacional (AN) d'obertura de diligències prèvies sobre la moció aprovada pel consistori en el ple extraordinari del passat 16 de novembre per fer costat a la Cambra catalana. El tribunal investiga el consistori i els regidors que van votar a favor de la iniciativa pels delictes de sedició i rebel·lió.

L'alcalde de la ciutat i president de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), Carles Puigdemont, ha considerat en una compareixença davant els mitjans que es tracta d'“una persecució d'idees” i ha lamentat que l'Estat “destini recursos econòmics, humans i tècnics qüestions polítiques”. Al seu parer, es tracta “clarament una utilització de la justícia al servei e la propaganda política” i un intent de posar limitacions a la democràcia.

En qualsevol cas, ha avisat les institucions de l'Estat “que no s'esperin una reculada del municipalisme independentista perquè no hi serà”.

En aquest sentit, ha instat els ajuntaments catalans a defensar la llibertat d'expressió i aprovar massivament mocions de suport als investigats. L'alcalde ha estès la crida també “als que no comparteixen el fons però creuen en la llibertat d'expressió”. “Ens hem d'oposar a una estratègia de criminalització de l'opinió, tenim dret a pensar això i a donar-hi suport”, ha advertit.

Puigdemont ha ironitzat que “a l'Audiencia Nacional se li gira feina” perquè ja hi ha una vuitantena d'ajuntaments i institucions que o bé ja han aprovat la moció o pensen fer-ho.

De moment, el tribunal ja ha obert sengles diligències prèvies d'investigació als municipis de Celrà i la Seu d'Urgell, que juntament amb Girona, Sant Cugat del Vallès i Igualada han estat denunciats per la Fiscalia de l'AN per les seves mocions de suport a la declaració del 9-N.

Al costat de Puigdemont han estat la portaveu del grup d'ERC, Mercè Roca, que ha pronosticat noves accions “contra l'independentisme”. “Això és només el començament; vam votar a favor d'aquesta moció amb molta alegria i satisfacció perquè enteníem que era el mandat dels gironins”, ha expressat durant la seva intervenció. La regidora republicana ha assegurat que no estan “gens espantats”: “Vindran coses pitjors i la unió ens donarà força per lluitar contra la propaganda política amb la tranquil·litat de saber que no hem fet cap delicte”, ha subratllat.

El representat de la CUP, Lluc Salellas, també ha fet una crida a la “unitat d'acció” de les forces independentistes i ha demana als gironins que mostrin el seu suport “davant l'ofensiva antidemocràtica engegada per l'estat espanyol”. El cupaire ha recordat que el seu partit “no ha reconegut mai la legitimitat de l'Audiencia Nacional espanyola, hereva del franquisme”. Al seu parer, el tribunal no té poder per anul·lar una manifestació democràtica dels ajuntaments.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Biden apareix vacil·lant i fràgil davant un agressiu Trump en el primer debat de les presidencials

barcelona
SANT FELIU DE GUÍXOLS

Picabaralla entre Junts i el govern de TSF i el PSC pel mal estat del Casino dels Nois

SANT FELIU DE GUÍXOLS
iemen

Els Houthis del Iemen ataquen el nord d’Israel i un vaixell de càrrega en el mar Roig

barcelona
tribunals

Primer recurs d’un agent a una de les primeres amnisties

barcelona
unió europea

Hongria descarta donar suport a Von der Leyen com a presidenta de la Comissió

barcelona
estats units

El Suprem dels EUA bloqueja una norma de Biden per a reduir la contaminació

barcelona
política

La JEC multa el conseller de Salut per visitar hospitals en període electoral

barcelona

Girona prorroga el contracte de llum amb Endesa i Iberdrola

GIRONA
guerra a gaza

Israel no està llest per a evacuar el nord en cas de guerra amb Hezbol·là

barcelona