Política

Domènech hauria votat sí i sí el 9-N com a opció de canvi

Admet que no és independentista, però creu en la sobirania compartida

Acusa el PSC de dramatitzar la qüestió

El candidat per Barcelona d'En Comú Podem, Xavier Domènech, va reconèixer ahir que no és independentista, però que creu “en la plena sobirania de Catalunya, i que aquesta ha de ser compartida amb altres pobles de l'Estat”. Tot i això, va assegurar que hauria votat sí i sí el 9-N com “la millor opció per obrir un canvi”, tot i que no ho va poder fer per un problema amb el carnet. Segons ell, a la llista conviu gent “independentista, federalista i confederalista”, que vol representar el pensar del 80% dels catalans.

En una roda de premsa a Efe, Domènech va acusar Carme Chacón de “no representar el PSC històric” i les seves “múltiples ànimes catalanistes”, per l'abandó del dret a decidir i l'aposta en el seu dia pels desnonaments exprés. “M'agradaria que la candidata del PSC i el mateix PSC no posessin tant de dramatisme en el debat legítim que té lloc a Catalunya sobre el seu futur”, va etzibar, ja que veu “més tragèdia social que nacional” en el que ha passat els últims anys. El candidat de la confluència d'esquerres també va alertar que C's és una aposta dels grans interessos econòmics, i va pronosticar que la campanya electoral se li farà llarga.

Sobre el bloqueig del govern, va lamentar que el debat sobre com es construeix el país hagi quedat atrapat per un sobre el poder. “Quan el debat sigui de país, es podrà obrir a tota la societat i no només a una part”, va dir. Segons ell, unes eleccions al març serien “un mal favor”, per la qual cosa apostava per un triomf el 20-D que “desbloquejaria” molts debats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia