Política

Junqueras vaticina una victòria d'ERC el 20-D perquè és la “millor garantia” del procés

El líder d'ERC assegura que són la força política “més coherent i generosa del país”

Joan Tardà afirma que l'“oligarquia catalana” no està interessada en la independència per seguir fent negocis gràcies al BOE

El president d'ERC, Oriol Junqueras, ha pronosticat aquest dimecres que el seu partit guanyarà les eleccions “per la seva coherència”. I és que, segons ell, la seva formació és “la millor garantia” que el procés cap a la independència no es detindrà i que culminarà amb èxit.

En un míting al Círcol Catòlic de Badalona davant unes 200 persones, el líder republicà ha afirmat que “les eleccions del 20-D les guanyarà a Catalunya ERC i tota la gent que ens acompanya perquè som la força política més coherent i generosa del país”.

Junqueras ha emfatitzat que tots els caps de llista d'ERC són independents, però també que Esquerra “s'ha convertit en un lloc de trobada de gent molt variada, d'orígens molt diversos, però que comparteixen l'objectiu de servir tan bé com es pugui la nostra societat i el nostre país”.

“Catalunya necessita una força política coherent i nosaltres sempre ho hem estat, i per això estic convençut que ERC serà la primera força el 20-D”, tal com, ha recordat, “ja va ocórrer en les últimes eleccions europees”.

El líder d'ERC ha aprofitat per llançar un missatge a aquells independentistes que no veuen la necessitat d'anar a votar el 20 de desembre: “Si el preu de no fer el que està a les nostres mans suposa un perjudici per al procés és evident que el 20-D els nostres han d'anar tots a votar”.

“No anem sobrats com per renunciar a algun espai, i menys si això serveix per incrementar la força i la veu dels que estan en contra que tinguem un Estat propi”, ha alertat.

Oligarquia contra el procés

El número 2 d'ERC a les eleccions espanyoles, Joan Tardà, ha carregat aquest dimecres contra l'“oligarquia catalana”, a qui ha acusat de posicionar-se contra la independència per seguir fent negoci.

“No ajuden al procés. L'oligarquia catalana no està gens interessada en què ens en sortim perquè ha aconseguit nombrosos beneficis amb les empreses de l'Íbex 35 que apareixen al BOE”, ha etzibat. Segons ell, és per aquest motiu que “Foment del treball no ens ajuda”. En canvi, ha posat en valor que les petites i mitjanes empreses i els autònoms, que són “les que generen riquesa”, sí que estan a favor del procés.

Tardà ha afirmat que han “espantat tant” l'oligarquia que “ha hagut d'activar tots els mecanismes, tant els que estan a la superfície però també les clavegueres de l'Estat”.

Segons ell, un d'aquests mecanismes és la creació de Ciutadans (Cs), que, al seu parer, està patrocinat per “l'oligarquia”. “El senyor Oliu [Banc Sabadell] ja va dir que necessitaven un Podem de dretes i mireu Cs. Ves a saber com els han ajudat”, ha apuntat.

El candidat republicà ha alertat que Cs “ha nascut, no només com una força anticatalanista, sinó que també ha estat finançada per injectar sàvia nova a la dreta espanyola i que la gent s'oblidi que és filla de la dictadura franquista”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.