Política

Rivera: “Ciutadans està aconseguint que el conjunt dels espanyols torni a estimar Catalunya”

El cap de llista de Cs a les eleccions del 20-D carrega contra Pablo Iglesias (Podem) per prometre un referèndum a Catalunya

Garanteix que si ell governa, la unitat d'Espanya “ni es negocia, ni es toca, ni es trenca”

El líder de Ciutadans (Cs), Albert Rivera, ha assegurat aquest dimecres des de Màlaga que la seva formació està aconseguint que Espanya torni a “estimar Catalunya”.

En un míting davant unes 9.000 persones, l'aspirant a inquilí de la Moncloa ha explicat que en un míting a Granada ha sentit un “visca Catalunya!”. Segons ell, això vol dir que “Ciutadans està aconseguint que el conjunt dels espanyols torni a estimar a Catalunya i lluiti per la unió dels espanyols”.

Rivera, que ha recordat que els seus avis eren de Màlaga i que considera el català també com la seva llengua, ha promès que si ell governa Espanya la unitat “ni es negocia, ni es toca, ni es trenca”.

En aquest sentit, ha carregat contra el líder de Podem, Pablo Iglesias, per defensar la convocatòria d'un referèndum d'autodeterminació a Catalunya. Segons Rivera, el president de la Generalitat en funcions, Artur Mas, es deu estar “fregant les mans” en veure que un partit d'àmbit estatal com Podem defensa una consulta. Això no obstant, ha pronosticat que malgrat les promeses del líder de Podem, al final Mas es trobarà que “no serà Iglesias qui guanyi les eleccions sinó Ciutadans, que és el pitjor malson que pot tenir”.

“Mas em tornarà a trobar davant, però aquesta vegada des del govern d'Espanya, per dir-li el que més el molesta: que ens aixecarem, que seguirem units, que reformarem Espanya perquè no aprofiti la crisi espanyola per trencar Espanya i li ho diré en català”, ha etzibat.

Pacte contra la violència de gènere

D'altra banda, ha reclamat un pacte d'Estat contra la violència de gènere i ha demanat a les formacions que abordin aquesta qüestió “sense politizarla”. Ha afirmat que a més de les polseres existeixen bases de dades sobre maltractadors que encara no es comparteixen entre els territoris, i ha incidit en la necessitat de revertir la situació des de les escoles i les famílies.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia